National

Ministrul Educației a anunțat o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională

Publicat: 04 mai 2021
Sorin Cîmpeanu cu un panou albastru în spate
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

La finalul lunii iulie, va avea loc repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a. Acest lucru se va realiza după o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale, destinată elevilor care nu se pot prezenta la sesiunea normală, din motive medicale, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul, pentru Antena 3.

Ministrul Educației a precizat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare a fost luată în beneficiul elevilor.

„Măsura este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus Cîmpeanu.

Elevii se întorc la școală de miercuri, 5 mai. Iată anunțul ministrului Educației

Marți, 4 mai, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a fost invitat la Antena 3, unde a explicat în ce condiţii se întorc elevii la cursuri, în funcţie de evoluția epidemiologică.

Ministrul a afirmat că prezența fizică a elevilor urmează să se stabilească în fiecare săptâmână când, după analiza ratei de infectare se vor decide măsurile pentru săptămâna următoare.

„Mâine vor merge la școală cu prezență fizică 1.400.000 de copii și mă refer aici la elevii din învățământul primar inclusiv clasa pregătitoare, mă refer la toți copiii din grădinițe.

Se adaugă, tot mâine, elevii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a XI-a din cele 2057 de localități care astăzi au înregistrat o rată de infectare sub 1 la mie.

Acestea sunt datele de astăzi, pe care se va lua decizia cu privire la modul în care se deschid.

Din păcate în cele 1024 de localități astăzi, în care rata de infectare este 1 la mie elevii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a XI-a vor trebui să înceapă școala în sistemul online, cu toate neajunsurile de rigoare.

Nu ne rămâne decât să sperăm că rata de infectare va coborî în multe dintre cele 1.124 de localități, iar la nivelul zilei de vineri când se va lua decizia, pentru modul de derulare a cursurilor de săptămâna viitoare, să avem cât mai mulți elevi care vor avea șansa de a participa cu prezență fizică”, a spus Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ministrul Educaţiei a publicat lista cu incidenta cazurilor de COVID-19 pe fiecare localitate în parte. Respectând incidenta, fiecare scoală se va putea adapta la scenariul prin care vor fi reluate cursurile.

Adauga un comentariu