Actualitate

Ministrul Educatiei a venit la Iasi cu noutati despre bazinul olimpic – VIDEO

Publicat: 29 apr. 2014
1

Prezent la Iasi, ministrul Remus Pricopie a reiterat sprijinul pe care l-a promis Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi pentru finalizarea proiectului istoric deja al bazinului olimpic. Proiectul demarat deja este blocat din cauza unor litigii privind terenul pe care ar trebui edificat bazinul dar si din cauza lipsei de finantare, care a dus la expirarea documentatiilor tehnice.

Citeste si: Ministrul Educatiei a venit la Iasi cu noutati despre bazinul olimpic

In conditiile in care fondurile europene neutilizate in programul de finantare 2007-2014 se redistribuie pe alte proiecte, daca municipalitatea si UTI vor intocmi un proiect, acesta va fi sustinut de minister.

Citeste si: Ministrul Remus Pricopie a absentat de la conferinta organizata de Universitatea Cuza

In ceea ce priveste finantarea unui program de reconversie profesionala a profesorilor, care doresc sa obtina  o a doua specializare, ministrul a precizat ca fondurile europene ar putea fi o solutie, fiind cautate instrumentele necesare.  „Un astfel de program a mai fost, pentru cadrele necalificate insa, cu finantare de la Banca Mondiala. Acum ar fi vorba despre altceva, despre o a doua specializare. Exista aceasta posibilitate de redactare a unor proeicte dar nu stiu deocamdata in ce formula, daca vor fi realziate de universitati, pentru acoperiere regionala, sau daca va fi alt tipar”, a incheiat ministrul.

Adauga un comentariu