National

Ministrul Educatiei, anunt important despre programa scolara

Publicat: 16 dec. 2015
1

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, se pregateste sa faca un anunt important privind programa scolara.

„In zona acesta a programei este un permanent echilibru intre predictibilitate, continuitate si ceva nou. Trebuie sa avem grija cum anume trebuie sa transformam programa actuala astfel incat sa fie din ce in ce mai mult din experienta dascalilor, dupa ce au pus in practica manualele respective, dupa ce au stat fata in fata cu elevii, cum anume integram experineta lor. Este pe lantul de predictibilitate. Manualele le avem, modul in care livrezi se schimba si nunate putem sa ducem.

Citeste si Ministrul Educatiei: Vom avea curricula inovativa la clasele V-IX

Pe de alta parte, exista multe lucruri deja facute de ONG-uri, de scoli. Cred ca acest lucru trebuie consolidat astfel incat, lucrand cu societati profesionale, livrand test aceste lucruri elevilor, deja lucrate, ca sa fim sigur ca este ceva interesant, ar putea sa alimenteze partea de predictibilitate”, a spus Adrian Curaj.

Citeste si Ministrul Educatiei a revocat Consiliul National de Etica. Reactie oficiala

Ce gen de manuale propune ministrul
„Manualele electronice sunt fisiere PDF, o forma electronica, pe care o dai jos din site, o tiparesti sau o pui pe o tableta, un laptop. Eu vreau altceva. Sunt obisnuit cu carti fluide. Atunci cand ajung intr-o anumita parte a cartii si dau pe o poza, poza aceea incepe sa se miste. E exeprimentul, e un filmulet etc (…) Merg de la un continut static la cel dinamic”, a mai spus ministrul Educatiei.

Citeste si Gafa de proportii a ministrului Educatiei. Ce greseala gramaticala grava a facut – FOTO

Anuntul lui Adrian Curaj
„Toate lucrurile astea trebuie facuta cu pasiune, dar ai nevoie de proiecte pentru a transforma o initiativa de moment intr-un obiectiv pe termen lung. Sper ca pana la jumatatea anului sa fie un proiect. Am avut deja discutii si lunea viitoare o sa anunt grupul care se ocupa de acest proiect. Cred ca o sa va placa lista grupului de coordonare. Vrem sa facem programa extrem de atractiva, extrem de dinamica”, a mai spus ministrul.

Adauga un comentariu