Eveniment-Social

Ministrul Educatiei decide soarta a sute de profesori ieseni

Publicat: 14 mart. 2014
1

Acum doua zile Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP), a avut o intalnire cu ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Citeste si: EXCLUSIV! Ministrul Educatiei ii scuteste de taxe pe profesorii ieseni

„In cadrul intalnirii au fost abordate mai multe probleme. Prima dintre acestea vizeaza posibilitatea eliminarii taxei pentru cei care vor participa la cursurile de reconversie profesionala, proiect pe care l-am demarat recent in parteneriat cu Universitatea Al. I. Cuza. Aici as dori sa precizez faptul ca acest lucru ii vizeaza si pe colegii nostri din alte judete. In acest sens, Remus Pricopie a aratat ca va sustine si va incuraja gasirea unei solutii pentru a fi indeplinit acest obiectiv. De asemenea, au fost tratate si alte doua aspecte, ce tin de situatia personalului nedidactic din invatamantul preuniversitar romanesc: redobandirea sporului de vechime la salariul de baza, cat si faptul ca lefurile acestora sunt extrem de mici, atata timp cat au conditii de munca extrem de grele”, a declarat Lacusta.

Citeste si: Program inedit de reconversie profesionala lansat astazi de USLIP Iasi – FOTO,VIDEO

Citeste si: Proiect revolutionar pentru invatamantul preuniversitar la Universitatea Cuza Iasi – UPDATE FOTO

Comentarii
  • Pot participa la cursuri si profesorii care sunt membri ai altor sindicate? Daca nu, inseamna ca se fac discriminari sau sunt obligati profesorii sa adere la acest sindicat.

  • De inscris se inscrie cine vrea pentru ca inscrierea nu e in baza adeverintei de sindicat. Posibil insa ca unora sindicatul sa le plateasca o parte din taxa. Cica taxa pe an ar fi intre 25-35 milioane.

Adauga un comentariu