Politic

Ministrul Educaţiei gafează JENANT. Remus Pricopie crede că Romulus şi Remus au fost crescuţi de o… vulpe

Publicat: 15 sept. 2014

Invitat la emisiunea Testul de Sinceritate, difuzată de postul Digi 24, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a greşit o informaţie pe care şi un elev de şcoala primară o poate furniza corect. Ministrul a fost întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, cei doi întemeietori ai Romei, Pricopie răspunzând că nu ştie dacă s-au născut într-un oraş anume, ei fiind găsiţi în pădure şi crescuţi de o vulpe. În realitate, potrivit legendei, Romulus şi Remus au fost crescuţi de o lupoaică.

Ministrul s-a corectat, după ce moderatoarea emisiunii i-a atras atenţia.

 Discuţia dintre ministrul Educaţiei şi jurnalistul Digi 24, pe această temă:

Jurnalist Digi 24: În ce oraș s-au născut Romulus și Remus?
Remus Pricopie: Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean….

Nu era vulpe, era lupoaică.
Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetățean … Roma a venit după.

Un manual de clasa a patra vă contrazice, spune că cei doi s-au născut în Peninsula Iberică.
M-ați întrebat în ce oraș.

Ați răspuns corect, manualul are o problemă.

Nu este prima gafă pe care ministrul Educaţiei o face în mandatul său. Anul trecut, în perioada examenului de Bacalaureat, gramatica limbii române i-a dat de furcă lui Remus Pricopie, atunci când acesta a comentat pe marginea acuzaţiilor potrivit cărora subiectele ar fi fost postate pe internet, înainte de începerea probei. „Nu a existat subiecte. A existat decât un mesaj”, a spus atunci ministrul. Sursa: EVZ.roloading...

Adauga un comentariu