National

Ministrul Educatiei nu este de acord cu existenta si a evaluarii nationale, si a admiterii pentru liceu

Publicat: 01 iun. 2015
1
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, sustine ca nu este normal sa existe si evaluare nationala, si examen de admitere in liceu, de aceea se lanseaza in dezbatere publica un proiect de modificare a Legii educatiei, de la care se pleaca, urmand sa fie aleasa, dupa consultari, varianta potrivita. Ministrul Sorin Cimpeanu, prezent luni, in Parcul Herastrau, la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, a declarat ca proiectul final de modificare a Legii educatiei trebuie sa fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste si transparente, fiind asteptate opiniile asociatiilor de parinti, Consiliului Elevilor, asociatiilor studentesti, sindicatelor si societatii civile in legatura cu acest proiect.
„Legea educatiei trebuie sa fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste si transparente. Este o lege deosebit de importanta si este de astazi in dezbatere publica acel proiect de la care se pleaca”, a spus Sorin Cimpeanu. Ministrul Educatiei a precizat ca in varianta de proiect a Legii educatiei sunt idei lansate in dezbatere, fiind un proiect care are „o oarecare vechime, intrucat este pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat in discutie si cu bune si cu rele, un proiect ce va putea sa ramana pana la final intr-o proportie de 90, 80, 70, 60, 50, 40 la suta”. Cimpeanu a adaugat ca, in acest context, nu doreste sa se antepronunte in privinta variantei de proiect lansate in dezbatere publica.
Comentarii
  • Examen de admitere FARA DISCUTIE!!! Lb. romana, matematica, istorie. Nu la ed. fizica, sport si gimnastica.Asa, cu hibridarea invatamantului cu liceu, SAM/profesionala si cu teste de diferenta in clasa a XI-a pentru trecere la liceu, ajung la bac si cei care la eveluarea dintre a VIII-a si aIX-a au „realizat” media 2.
    Se vor rezultate, atunci trebuie facuta o ierarhizare CORECTA inca din clasa aIX-a. Cine are cu ce, la liceu, cine nu, la profesionala ca nu mai are cine bate un cui in tara asta pentru ca toti ajung sa aiba „studii” liceale si le cade nasul sa mai traga si la saiba…

Adauga un comentariu