National

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre copiii care fac chimioterapie. Aceștia vor putea susține examenul de Bacalaureat din spital

Publicat: 16 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a vorbit despre copiii care fac chimioterapie. Aceștia vor putea susține examenul de Bacalaureat din spital
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță detalii despre Evaluarea Națională 2022

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre copii care fac chimioterapie, aceştia fiind internaţi pe termen lung. Acesta a spus că toţi cei care se afla într-o astfel de situaţie vor putea sutine examenul de bacalaureat chiar din incita spitalului, acesta spunând că va da o ordonanţă de urgenţă pentru a promova proiectului ”Școală în spital”.

”Vom acorda o atenție deosebită unui lucru neglijat până acum, școala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spital sau pe parcursul anului școlar, în ședințe de chimioterapie. Până acum, prevederile, la ora la care vorbim, prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupe să constitui în școală în Fundeni sau în Spialul Marie Curie? În fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situație și în țară numărul lor se multiplică. Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, nu putem vorbi de constituirea unei grupe. Dorim promovarea unei OUG prin care să constituim un corp al profesorilor pentru școala în spital și să organizăm sistemul în așa măsură încât fiecare elev să aibă acces la educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Această veste este una extraordinar de bună pentru toţi copii care se afla în momentul de fata într-o situaţie delicată. Vasile Barbu, este președintele Asociației Pacienților din România şi a vorbit în cadrul unei emisiuni tv despre cum se procedă până acum în astfel de cazuri, acesta precizând că măsura propusă de ministrul Educațieie este una bună.

”Este o inițiativă bună, dacă vom oficializa și vom asigura toate condițiile, inclusiv resursele de personal și resursele financiare pentru organizarea atât a examenelor, dar și a școlii. Până acum existau în centrele de recuperare copii, chiar la Fundeni exista școală, dar era făcută cu suportul unor ONG-uri. Este bine dacă Ministerul Sănătății face acest lucru, pentru că nu toți copiii aveau acces la învățământ, nu toate spitalele aveau condiții pentru a organiza astfel de predări, de condiții copiilor pentru continuitatea actului de învățământ. Aveam foarte multe situații în care copiii aveau mult de pierdut, unii chiar și două săptămâni. Conta foarte mult mijlocul unui trimestru pentru instruirea acestor copii. Nu erau întotdeauna cadre bine calificate pentru astfel de posturi. Dacă Ministerul Sănătății reglementează foarte bine acest lucru, eu cred că este un câștig pentru acești copii, pentru familii, și sperăm ca managerii de spitale să acorde tot suportul necesar”, a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților din România.

Mihai Sorin Cîmpeanu, a făcut la Iași

Ministrul Educației și Cercetării (MEC), prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț teribil, chiar la Iași! Totul pe fondul pandemiei de COVID-19 și a predării on-line. În prim-plan este examenul de Bacalaureat 2021. Demnitarul a arătat că, de foarte mulți ani, numărul candidaților care s-au înscris pentru acest test important nu a mai fost așa de scăzut (doar 66 la sută dintre absolvenții de anul acesta ai claselor a XII-a).

„Este vorba despre 66 la sută. Un număr foarte mare de elevi, 58.800, ar fi putut să se înscrie la Bacalaureat, dar nu au făcut acest lucru. Din păcate, realitatea aceasta este. 66 la sută din persoanele care ar fi putut să se înscrie la probele de Bacalaureat sunt din promoția curentă. Este un procent mai redus ca anul trecut”, a avertizat prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Adauga un comentariu