Actualitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarații despre Evaluarea Națională – LIVE VIDEO

Publicat: 23 iun. 2022
Sorin Cîmpeanu la o conferință de presă, acesta este îmbrăcat la costum și în spate are steagul României
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță detalii despre Evaluarea Națională 2022

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, face în aceste momente declarații de presă cu privire la rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională 2022.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a ținut să-i felicite pe elevii care au susținut Evaluarea Națională anul acesta. „Subiectele au fost extrem de bine formulate”, a spus ministrul, care a precizat că examenul a fost mult mai bine organizat față de anul trecut. 82,3% din absolvenți au obținut medii peste 5, a anunțat Cîmpeanu.

„Evaluarea Națională a fost organizată anul acesta mai bine decât anul trecut și nu mă refer la alți ani, mă refer la un an în care tot eu am fost ministrul care a organizat Evaluarea Națională. Mult mai bine decât anul trecut”, a spus ministrul.

„Prezența – 155.561 de candidați înscriși”, a spus Cîmpeanu, care a adăugat că rata este mult mai mare față de anul trecut.

„Numărul mediilor peste 5 este maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 80%. Este vorba de un procent de 82,3%”, a anunțat Cîmpeanu.

Ministrul Educației anunță județul cu cea mai mică promovabilitate la Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat faptul că cea mai scăzută rată de promovabilitate la Evaluarea Națională s-a înregistrat în județul Teleorman, iar cea mai mare în județul Cluj. În București, promovabilitatea este de 91,2%.

”Cea mai mică pondere a mediilor peste 5 este în Teleorman, iar cea mai mare pondere a mediilor peste 5 se înregistrează în Cluj. În București avem 91,2% pondere a mediilor peste 5 (…) Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban”, a spus ministrul Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se arată revoltat de modul în care a decurs corectarea la evaluarea națională.

„Au fost reliefate și lucruri triste. E inadminsibil ca la partea de grilă să fie diferențe între doi evaluatori. Au putut să fie corectate”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Numai 6% din elevi au știu să conjuge verbe, iar 58% nu știu să scrie corect gramatical

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în ceea ce privește cunoștințele dobândite. Numai 6% din elevi nu știu să scrie corect în limba română atunci când sunt puși să conjuge verbe, iar 15% din ei nu știu că înmulțirea e o operație care se face înaintea scăderii sau a adunării.

Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

 
Adauga un comentariu