National

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea înființarea Registrului Unic privind actele de studii

Publicat: 24 dec. 2020
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu aduce informații de ultimă oră

După ce a preluat mandatul de ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a propus înfiinţarea Registrului unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii în care se vor regăsi toate tezele de doctorat, lucrările de licenţă şi de dizertaţie, calficând drept o urgenţă o urgenţă ”susţinerea eticii şi integrităţii în sistemul educaţional românesc”.

”O urgenţă va fi susţinerea eticii şi integrităţii în sistemul educaţional românesc. Am propus acel proiect Registrul unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii care să cuprindă diplomele de Bacalaureat, licenţă, master, doctorat, într-un sistem unitar în care să se poată regăsi tezele de doctorat şi vom avea în vedere şi posibilitatea de a regăsi toate lucrările de licenţă şi de dizertaţie”, a declarat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul a explicat că digitalizarea învăţământului va trebui făcută urgent.

”Digitalizarea va trebui să fie făcută în regim urgent, în cooperate cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi desigur cu Ministerul Dezvoltării, cu autorităţile locale”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu a iniţiat în 2014 controversata Ordonanţă de Urgenţă care amnistia plagiatorii, introducând o portiţă pentru aceştia: doctorii ar fi putut să renunţe la titlu. Parlamentarii au votat apoi împotriva acestei OUG. Conform aceleiaşi surse, un alt episod care a marcat primul său mandat de ministru al Educaţiei ţine de acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse lui Gabriel Oprea pe când era premier interimar. Consiliul de Etică din subordinea lui Sorin Cîmpeanu a dat un verdict în timp record – că Oprea nu ar fi plagiat, în ciuda dovezilor de domeniul evidenţei.

Adauga un comentariu