Eveniment-Social

Ministrul Educatiei spune ca Universitatea Spiru Haret va fi scoasa in afara legii

Publicat: 07 ian. 2011
1

Situatia exploziva si ilegalitatea in care se afla asa-zisa Universitate Spiru Haret a fost lamurita transant, la Iasi, de actualul ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), Daniel Funeriu. Ieri, acesta a precizat ca recent adoptata Lege a Educatiei stipuleaza foarte clar faptul ca institutiile de invatamant superior care au programe de studii neacreditate vor fi scoase imediat in afara legii si vor intra in lichidare. „Noua lege stipuleaza foarte clar ce se intampla in aceste situatii: institutia de invatamant superior care are programe de studii neacreditate intra automat in ilegalitate si in lichidare, iar persoanele care se fac vinovate de asemenea nerespectari vor fi trase imediat la raspundere, conform prevederilor legale. Asta ca sa fie clar, si aici nu vorbim doar de Universitatea Spiru Haret, ci de toate institutiile care se dovedesc ca se afla in asemenea situatii”, a declarat Funeriu.
In cazul solicitarilor facute de absolventi ai Spiru Haret, care au cerut conducerii Ministerului Educatiei sa le fie recunoscute diplomele, Daniel Funeriu va solicita atat Consiliului National al Rectorilor, cat si Agentiei Române de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Superior (ARACIS) sa ofere o solutie in acest caz, pe care o va pune in practica imediat.

Pariuri Online

Comentarii
 • Ziarist incompetent !!! Asta ai dedus tu din spusele ministrului? Nici sa selectezi si sa rezumi nu stii? Ti-ai citit titlul? Sau il scoti din sacosa……….

 • Dle redactor,afirmaţiile ministrului învăţămâmntului fac referire la toate universităţile de stat ori particulare care au programe neacreditate! De la aceste afirmaţii şi până a culpabiliza prin titlul articolului universitatea Spiru Haret,este o diferenţă mare! Ca ziarist aveţi datoria şi obligaţia să fiţi obiectiv şi imparţial.

 • Un redactor care presupun ca a terminat facultatea la (stat) cu spaga de rigoare, bineinteles!! Esti facut gramada fratioare daca tu asta ai inteles din spusele carnatului de funeriu! De fapt…de ce imi incalzesc degetele de pomana pentru un nimeni ca tine?? hai pa…

 • asa este! au dreptate cei ce comenteaza! halal ziarist!; pe de alta parte, eu propun sa strangem semnaturi pentru ca acest nenorocit de ministru sa fie el scos in afara legii si IMEDIAT sa plece, impreuna cu putrezitii aia de la PDL care au intoxicat Romania!!
  in IAD cu voi nenorocitilor!!

 • Funeriule – stai linistit – oricine e propus de SEFU’ BASE’ e de-al nostru ! Da-i inainte si fa-i zob pe handicapatii astia de profesori imbuibati si refractari ! Iar la Spiru Haret se invata mai baieti – singura chestie este ca doar examenele se dau online – stii – treci – nu stii – pici ! Si nu uitati – asta va fi viitorul si la Stat – oligofreni comunisti care nu va mai ajunge ! SICTIR LATRAILOR ! Hai BASE’ – da-le la cioc !

 • alt reporter tembel, scrie dar habar nu are ce scrie, in goana lui dupa senzational… vezi k e invers 🙂 USH e acreditat acum, sunt insa institutii de stat NEACREDITATE! Vezi k Marga si Andronescu deja au inceput sa faca scandal… citeste tu si in „iasul Universitar”. Mai documenteaza-te!

 • Art. 107. – (1) Învatamântul superior se poate organiza doar în institutii de
  învatamânt superior care au obtinut autorizarea de functionare provizorie sau acreditarea, potrivit
  legii.

  Art. 130 – (2) Un program de studii universitare functioneaza legal daca este autorizat
  provizoriu sau acreditat si functioneaza în conditiile stabilite prin actul de autorizare, respectiv
  acreditare. Organizarea si desfasurarea de programe de studii universitare care nu functioneaza
  legal se sanctioneaza cu nerecunoasterea studiilor pentru beneficiari, precum si cu amenda
  pentru organizatori, potrivit legii penale, si cu retragerea autorizatiei de functionare provizorie,
  respectiv a acreditarii pentru institutia în cauza.

 • Degeaba-l injurati pe Hutanu, el doar a relatat ce a zis ministrul. Nu v-a stricat el geschaeftul. Hutanu nu e nici ministru, nici judecator, nici procuror.

Adauga un comentariu