National

Ministrul Educatiei vrea sa creasca promovabilitatea la Bac renuntand la camerele de supraveghere

Publicat: 05 iun. 2012
1
In 2012, la bacalaureat, vor fi folosite camere de supraveghere, insa, incepand cu 2013, ele ar putea sa fie scoase, a anuntat ministrul Educatiei, Liviu Pop, ieri seara, la Gandul Live. Supravegherea la BAC ar urma sa fie facuta, in acest caz, de voluntari.
„Ma gandesc la o metodologie de bacalaureat anul viitor care sa nu prevada camere de luat vederi in salile de clasa. Sa vina voluntarii sa se implice mai mult, studentii, ONG-urile care vor sa asigure transparenta. Nu cred ca in Romania trebuie sa mergem pe premisa ca profesorul are intentia sau interesul sa nu faca dreptate si sa supravegheze corect. Cred ca am depasit aceasta bariera”, a spus Liviu Pop.
Ministrul a precizat ca la BAC 2012 camerele vor fi mentinute si vor functiona in toate salile de clasa. De asemenea, a spus el, vor fi orientate catre elev.
Liviu Pop a adaugat ca o parte dintre camerele de la bacalaureat ar putea fi folosite pentru functionarea unui program „Big Brother” anti-violenta in scoli. Acesta ar urma sa devina functional din septembrie acest an, iar achizitionarea camerelor suma estimata este in jur de 14 milioane de lei.
Comentarii
  • pe cine vrea sa protejeze de fapt? cui vrea sa-i faciliteze trecerea bacului? camerele voideo erau unica solutie de a stopa coruptia si de a-i forta pe dobitoci sa invete; sa ia notele conform cunostintelor acumulate; nu este corect ca in timp ce multi invata renuntand la distractii alti sa huzureasca si sa treaca bacul. Unii cheltuie sume imense pe meditatii si invata, altii chiulesc de la ore si trec prin frauda. HUOOOO

  • Bravo domn ministru sa ni traiesti ca ne trebuiesti. Esti di partea noastra a celor multi si nacajiti care stie cum i sa dai bac cu o camera pi tini.Multi dintre noi sau specializat in fituici copiute si alti smecherii si ar ci pacat sa nu ni demonstram priceperea.Sa ni traiesti si sa faci si dispara orici camara si daca si poate sa nu dam diloc bacu si sa ni dai diploma pentru facultati.

Adauga un comentariu