National

Ministrul Energiei, acuzatii grave la adresa RADET

Publicat: 08 nov. 2015

Ministrul energiei aduce acuzatii grave la adresa RADET, dupa ce regia a anuntat ca bucurestenii raman fara caldura si apa calda. Andrei Gerea a declarat ca regia se afla in colaps financiar pentru ca are cheltuieli uriase cu sporuri aberante, precum cel pentru limbi straine. In replica, directorul RADET spune ca sporurile de la ELCEN, companie in subordinea ministerului energiei, sunt mai mari decat cele de la RADET.

„Cineva incearca sa manipuleze populatia. Cei de la RADET trebuiau sa sune si sa se intereseze inainte sa alerteze toata lumea cu aceasta minciuna, ca se opreste apa calda si caldura„, a declarat duminica ministrul energiei, Andrei Gerea.

Declaratia demnitarului a venit dupa ce RADET a transmis, vineri, un comunicat in care ii avertiza pe bucuresteni ca va sista furnizarea apei calde si a caldurii.

„Noi am dat acest anunt pentru ca am primit o notificare de la ELCEN. Deci eu vorbesc numai pe acte. Nu a existat nicio alta comunicare care sa anuleze ceea ce noi am primit scris”, s-a justificat directorul general de la RADET, insa a primit imediat replica din partea ministrului Gerea: „Notificarea de la ELCEN la RADET nu este nici prima care se da, incearca sa-i stimuleze pe cei de la RADET sa faca si ei un efort, in ideea de a-si achita datoriile”.

Ministrul a venit si cu o explicatie pentru situatia financiara dezastruoasa de la RADET.

„Plang ca si-au platit cu greutate salariile, dar de un an de zile s-a gandit cineva sa reduca prevederile acelea absolut aberante din Contractul Colectiv de Munca? Nici minerii nu au asemenea sporuri cum au cei de la RADET. Sa explice domnul director de la RADET cum au sporuri de limbi straine, spor de transport de zgura”.

In lipsa de alte argumente, seful RADET a aratat spre cheltuielile nejustificate din curtea ministrului energiei.

„Daca este sa ne uitam pe cuantumul salariului din cifra de afaceri a RADET, se va vedea ca este un cuantum mult mai mic decat cel de la ELCEN”.

Autoritatile dau acum asigurari ca bucurestenii nu vor avea probleme cu apa calda si caldura in aceasta iarna. Totusi, o sedinta pe aceasta tema va avea loc saptamana viitoare la guvern.loading...

Adauga un comentariu