Actualitate

Ministrul Eugen Teodorovici: Solutia care ar putea duce la deblocarea economiei

Publicat: 22 apr. 2019
1

Criticata de unii, laudata de altii, amnistia fiscala promisa de ministrul Eugen Teodorovici ar putea fi de fapt de bun augur pentru economia romaneasca.

Potrivit ministrului, iertarea de datorii a companiilor ar duce la deblocarea activitatii acestora si evitarea intrarii in faliment. Pentru ca exista pericolul ca mai multe companii de stat si private sa intre in faliment intr-o scurta perioada de timp, iar asta a bloca practic economia tarii.

Eugen Teodorovici, mesaj pentru romanii din Diaspora: Guvernul va negocia un pachet de masuri in sprijinul acestora

Pe mine ma intereseaza sa dam o sansa marilor companii publice, pentru ca acestea, in anii care urmeaza, nu vor mai putea fi sustinute de catre stat, asa, pe diverse cai. Comisia Europeana spune clar ca ajutorul de stat este ilegal si trebuie recuperat. Si atunci, peste un an-doi, trei sau cinci, exista acest risc ca aceste companii sa poata fi inchise. Daca suntem un Guvern responsabil, iar eu zic ca suntem, trebuie sa actionam in acest fel, si anume: luam o companie de stat, stergem penalitatile, dobanzile, ramane doar ajutorul de stat si facem o analiza financiara pentru acea companie. Nu trebuie sa te preocupe pe tine ca companie sa-mi dai bani la stat, vreau sa te preocupe activitatea economica, sa faci business, sa ai activitate economica, fara sa mai existe acea presiune cauzata de datoriile catre stat.” – a motivat Eugen Teodorovici mecanismul „amnistiei”.

Nu toate companiile sunt insa eligibile pentru aceasta amnistie. Cei care acumuleaza datorii la stat si refuza sa le plateasca doar pentru ca au auzit ca vine o amnistie nu intra in calculele Guvernului.

"Ca mesaj foarte clar, cei care doresc sa nu mai plateasca pentru ca vine o amnistie, clar nu se aplica, pentru ca se ia un termen ceva mai in spate, lucrurile s-au intamplat, nu pot sa profite de un mesaj al ministrului Finantelor si sa nu mai plateasca. Se poate lua si din 2017, se poate lua din 2018, ca baza de referinta.", a mai declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

 

Adauga un comentariu