Actualitate

Ministrul Finanţelor Publice, chemat la audieri. Florin Cîțu trebuie să ofere explicaţii pentru împrumuturile luate

Publicat: 22 ian. 2020

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, va trebui să acorde o serie de explicaţii despre împrumuturile luate de România în faţa Comisiei Economice din Senat.

„Marţi îl chemăm pe domnul ministru Cîţu să dea explicaţii în legătură cu împrumuturile pe care le-a făcut, la ce nivel s-a împrumutat pe piaţă. Şi să vedem de ce s-a împrumutat. Să vedem dacă în Ministerul Finanţelor Publice a existat evidenţă dublă, după cum a declarat ministrul în urmă cu 3 luni. Acele declaraţii au avut consecinţe: a scăzut rating-ul de ţară, ne-am împrumutat mai scump”, a afirmat senatorul Daniel Zamfir.

El a scris marţi seară, pe Facebook, că îl va chema ‘urgent’ la comisie pe ministrul Finanţelor. „Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei împrumutaţi în doar două luni, Cîţu e de neoprit! Împrumută de pe pieţele externe încă 3 miliarde de euro, bineînţeles la cea mai mare dobândă de pe piaţă – 2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi chiar a Greciei! Aşadar 7 miliarde de euro în două luni, e curată nebunie! Ce a făcut cu banii împrumutaţi până acum?”, completa Zamfir.loading...

Comentarii
  • Explicati si aratati oamenilor ce cheltuieli presupun misiunile militare din teatrele de operatii, ce costuri presupune tot ce inseamna NATO. Aratati oamenilor ce sume de bani ofera anual ca ajutor nerambusabil Republicii Moldova. Spuneti oamenilor ca Romania plateste alocatii la toti copii pana la 18 ani din Republica Moldova, chiar si celor din teritoriul Transnistria Tiraspol, chiar daca aia nu au fost vreodata in Romania si nu vorbesc limba romana, iar pozitia lor politica a fost in permanenta pro-Rusia. Spuneti-le oamenilor ca toti elevii, studentii, masteranzii si doctoranzii din Republica Moldova au in Romania invatamant gratuit, li se asigura gratis pe cheltuielile statului roman masa, cazare si primesc absolut toti burse, indiferent daca sunt corigenti sau repetenti. Trageti o linie numai la cheltuielile astea si vedeti cam ce sume de bani se duc acolo. O sa ramaneti masca!

Adauga un comentariu