National

Ministrul Finantelor: „Respectam proiectul de guvernare, la VIRGULA”

Publicat: 10 ian. 2017
1
Ministrul de Finante, Viorel Stefan, a declarat astazi ca se va gasi solutii pentru respectarea proiectului de guvernare „la virgula” cu toate eforturile de rigoare. Cat despre „gaura” de 10 miliarde de lei in buget, ministrul de Finante a explicat ca a fost o supraestimare a veniturilor bugetare din „ratiuni politicianiste” si este greu de inteles cum a putut un guvern tehnocrat sa faca asa ceva.
„A fost o supraestimare a veniturilor bugetare din ratiuni politicianiste. Este greu de inteles cum a putut un guvern tehnocrat sa faca asa ceva. Pe executie se vedea o nerealizare a veniturilor datorata in primul rand neabsorbitiei fondurilor europene. (…) In luna august, guvernul isi pregatea implicarea in campanie. Incercau sa salveze aparentele. Incercau sa transmita ca tara merge bine, cand de fapt nu era asa. (…) Noi cu siguranta vom gasi solutii pentru a respecta la virgula angajamentele din programul de guvernare. De fapt, nu mai sunt angajamente. Pentru noi reprezinta norme legale. Tot ce prevede programul de guvernare reprezinta norma legala pentru noi si angajamentul este sa respectam la virgula, fara rabat. Sigur, cu eforturile de rigoare.”, a declarat Viorel Stefan.
„Cu siguranta ca daca anul 2016 ar fi fost un succes cu privire la atragerea de fonduri europene, s-ar fi realizat mai multe venituri. In economia romaneasca ar fi intrat mai multi bani si atunci efectele s-ar fi transmis asupra evolutiilor din 2017. Neintamplandu-se acest lucru, este o problema care vizeaza evolutiile din 2017, inclusiv proiectie si executia bugetului pe acest an. Ar fi fost de dorit ca 2016 sa fie un an in care sa incasam mai multe fonduri europene. In ultima instanta, marea nerealizare se explica prin neatragerea fondurilor europene.”, a mai spus Viorel Stefan.
De asemenea, Viorel Stefan a anuntat ca maine il va insoti pe premierul Grindeanu la intalnirea pe care o va avea la Cotroceni cu Klaus Iohannis.
„Maine, la 15, ne intalnim cu presedintele, de fapt premierul va avea o intalnire cu presedintele. Voi fi si eu acolo. Sigur, pana maine la ora 15 ne vom stradui sa avem foarte bine conturate toate argumentele care sa demonstreze ca proiectia noastra atat pe venituri, cat si pe cheltuieli si mai ales viziunea privind indicatorii macroeconomici. Vom adopta un proiect bugetar sustenabil cu incadrarea in deficitul de 3%.”, a conchis Viorel Stefan.
Comentarii
Adauga un comentariu