Actualitate

Ministrul Florin Roman, de 1 Decembrie: „Trebuie să ne unim, să fim solidari și să ne ajutăm”

Publicat: 01 dec. 2021
Florin Roman a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, liberalul Florin Roman, a declarat, miercuri, că 1 Decembrie reprezintă un moment de solidaritate, subliniind că doar împreună românii vor putea depăşi vremurile dificile.

„Trăim vremuri dificile, trăim o perioadă de groaznică pandemie, o perioadă care ne-a vlăguit şi ne-a secătuit de puteri. 1 Decembrie este momentul în care trebuie să ne unim, să fim solidari şi să ne ajutăm împreună, pentru că doar împreună vom putea depăşi vremurile dificile”, a afirmat Roman, prezent la manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională a României.

Ca albaiulian, Florin Roman a spus că se bucură de fiecare dată când se întoarce acasă.

„Alba Iulia rămâne sufletul neamului românesc. Mi-aş dori să fie în sufletul neamului românesc de fiecare dată, în fiecare zi, nu doar de 1 Decembrie. Asta am spus şi colegilor din Guvern, că mi-aş dori ca Alba Iulia să fie în sufletul guvernului României, în sufletul românilor nu doar de 1 Decembrie, ci în fiecare zi”, a mai spus Florin Roman.

Dacian Cioloș a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat, miercuri, că momentul 1 Decembrie 1918 reprezintă „un simbol de reuşită a neamului românesc”, care arată că se poate, în ciuda tuturor dificultăţilor.

„De aici, de la Alba Iulia, nu putem transmite decât – şi asta caut şi eu – cât mai multă înţelepciune interioară, ca să trecem cu bine peste perioada asta dificilă şi să găsim în orice discuţie în contradictoriu (…) punctul ăla de unitate, pentru că eu cred că, atâta vreme cât suntem implicaţi pentru binele ţării, toţi vrem să facem bine, fiecare în felul lui, dar sunt momente când e important să căutăm să înţelegem opinia celuilalt, cât de diferit ar fi de-a noastră. Şi ăsta e gândul cu care am venit şi aici, pentru că 1918, 1 Decembrie, de aici de la Alba Iulia, este un simbol de reuşită a neamului românesc, care arată că se poate în ciuda tuturor dificultăţilor”, a declarat Dacian Cioloş, prezent la manifestările prilejuite de Ziua Naţională.

Liderul USR a spus că a decis mai demult să fie prezent de Ziua Naţională la manifestările de la Alba Iulia, unde nu a mai fost de ceva timp.

„Am ales să fiu la Alba Iulia, am luat decizia asta mai demult. Nu am mai fost de ceva vreme şi mi-am dorit să fiu aici, împreună cu colegii”, a afirmat Cioloş.

Adauga un comentariu