National

Ministrul Fondurilor Europene, acuzat ca ar fi abonat la contractele cu statul

Publicat: 11 oct. 2016

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost acuzat, pe site-ul Romania Curata, ca ar fi un abonat al contractelor cu statul si, in mandatul sau, nu a fost capabil sa atraga fonduri. Site-ul Romania Curata este coordonat de Alina Mungiu-Pippidi. Replica lui Ghinea, pe Facebook: „AMP e un caz clinic si trist”.

„Dat fiind ca sub mandatul sau, deocamdata incomplet, nu s-au atribuit fonduri de catre MFE, ci s-au purtat lupte cu software-ul STS (atribuit gresit public lui Ghita), cea mai notabila realizare a ministrului Ghinea a fost aprobarea din fondul operational aflat in subordinea MFE a proiectului cu dedicatie SII pentru SRI, care adauga 25 de milioane de euro la fondurile pentru supravegherea neconstitutionala a cetatenilor, inclusiv date despre sanatate, executate de regula prin intermediul unor firme securiste faimoase”, se afirma intr-un articol despre „baietii destepti” din guvernul Ciolos, publicat pe romaniacurata.ro.

Lui Ghinea i se mai reproseaza ca este „un promotor al DNA” si a facut interviuri „amabile” cu procurori „controversati”, precum Lucian Papici. „El nu a luat niciodata parte la vreun program anticoruptie adevarat”, se afirma in articolul semnat de Ramona Andreescu.

Ea aminteste ca Ghinea a dat-o in judecata pe Alina Mungiu-Pippidi si a pierdut procesul. „Subiectul e unul sensibil pentru domnul ministru Ghinea, care tocmai a pierdut un proces intentat contra Alinei Mungiu-Pippidi, fosta sa profesoara, angajatoare si promotoare timp de ani de zile (la un program de studii la LSE, ca tanar lider, la TVR si alte organe de presa ca analist, etc.)”, se relateaza in articol.

Ministrul Fondurilor Europene a raspuns, scurt, pe Facebook. El a sustinut ca articolul a fost scris, sub pseudonim de Alina Mungiu-Pippidi, intrucat vrea sa evite un proces, iar site-ul ei, „denumit ironic Romania Curata”, este „un kompromat”.loading...

Adauga un comentariu