National

Ministrul Justitiei, despre dosarul Revolutiei: Am cerut o lista cu perioadele de lucrare si de nelucrare

Publicat: 08 feb. 2016
1

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a reamintit luni ca dosarul Revolutiei din decembrie 1989 este in prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a aratat ca, in calitatea pe care o are, nu se poate pronunta pe continut, ci doar procedural, motiv pentru care a solicitat Parchetului General o cronologie cu perioadele de lucrare si nelucrare in acest caz.

„Eu, ca ministru, nu pot sa am opinii cu privire ceea ce fac procurorii si mai cu seama la masuri ale procurorilor. Dar stiti ca ne aflam in fata unui dosar care se afla pe masa, ca sa spun asa, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Asa incat eu spun sa avem rabdare, sa asteptam sa se pronunte Curtea si apoi vom vedea ce anume este de facut.

Eu personal am cerut Parchetului General inca de acum o luna sa-mi dea o lista cronologica cu ce perioade de lucrare si de nelucrare a dosarului au fost, astfel incat in calitatea mea de ministru sa pot sa-mi fac o parere cu privire la procedura si nu la altceva, pentru ca, pe continut, ministrul Justitiei, oricare ar fi acesta, nu are a se pronunta cu privire la dosarele procurorului. (…) Imediat ce voi primi acest raspuns, voi face o analiza”, a declarat ministrul, la finalul unei intalniri cu senatorii PSD.

Raluca Pruna a precizat ca nu doreste sa avanseze termene.

„Eu am mai avansat termene si nu a fost foarte inspirat din partea mea. Cand voi termina analiza, e vorba de niste dosare care treneaza de 20 de ani, asa incat si analiza va fi una care va lua timp. 20 de ani nu, in niciun caz, dar nu voi anunta public maine rezultatul analizei pe care o fac”, a declarat ministrul Justitiei.

Adauga un comentariu