International

Ministrul Justitiei din Cehia, atacat cu un PISTOL

Publicat: 29 mai 2015
1

Ministrul de justitie al Cehiei, Robert Pelikan, a fost atacat vineri cu un pistol de start, in timp ce efectua o vizita la o manastire din Praga.

Atunci cand politicianul a aparut pe terenul deschis de langa manastire, de el s-a apropiat un barbat necunoscut care a tras in ministru de trei ori cu un pistol de start.

Gardienii l-au arestat pe cel care a tras si au descoperit ca pistolul era unul de zgomot si nu era potrivit pentru niciun fel de munitie. La rugamintea lui Robert Pelikan, barbatul a fost eliberat.

‘Nu voi insista asupra declansarii unui proces penal, pentru ca omul a tras doar cu un pistol de start. Imi este pur si simplu mila de el’, a comentat ministrul cele intamplate.

S-a dovedit ca cel care a tras era un pensionar ce a trimis de mai multe ori catre Ministerul Justitiei petitii in legatura cu un proces, in opinia sa ‘incorect’ fata de el. Barbatul este acuzat de furt de dulciuri dintr-un automat.

Aceasta nu este primul simulacru de atac asupra unui oficial ceh. In septembrie 2012, un astfel de atac l-a vizat pe presedintele ceh Vaclav Klaus. La acea data, somerul Pavel Vondrous a tras de sapte ori in soldul presedintelui ceh, cu un pistol de plastic, incarcat cu gloante din plastic.
Adauga un comentariu