National

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, amenintat public cu inchisoarea: „Il avertizam pe ministrul Toader”

Publicat: 18 ian. 2019
1

Sindicalistii din administratia penitenciarelor il avertizeaza pe ministrul justitiei, Tudorel Toader, ca infractiunea de comunicare de informatii false se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, acuzandu-l ca a afirmat ca autorul crimei de la Medias nu a beneficiat de legea recursului compensatoriu, desi in absenta acesteia barbatul ar fi fost eliberat abia 1 mai 2019.

"Autorul faptei de la Medias nu face parte din categoria celor ce au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu", a anuntat Tudorel Toader, in cadrul unei conferinte de presa.

″Il avertizam pe ministrul Toader ca infractiunea de comunicare de informatii false se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. In data de 16 ianuarie 2019, Tudorel Toader – inca ministru al justitiei – informa opinia publica despre faptul ca “autorul crimei de la Medias nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu”.

O noua dezinformare din partea celui care se face complice prin indolenta si rea-vointa motivata politic cu recidivistii recursului compensatoriu”, afirma reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Comentarii
  • Este o falsa amenintare cu inchisoarea. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor dezinformeaza in mod deliberat, iar sursele media nu au verificat Art. 404 din Codul Penal, care spune ca dezinformarea se pedepseste cu 1-5 ani de inchisoare numai daca se pune în pericol securitatea naţională!

    Crima de la Medias a pus in pericol doar securitatea simplilor cetateni, la fel ca in cazul multor alte infractiuni.

    Asa ca reprezentantii oricaror sindicate si mijloacele de dezinformare in masa pot dezinforma in continuare la nesfarsit fara teama de vreo raspundere penala legata de articolul de lege invocat, atat timp cat nu se pune în pericol securitatea naţională.

Adauga un comentariu