Local

Ministrul Liviu Pop vine sa discute cu fostii salariati de la CET

Publicat: 06 iul. 2012
1

@ Reprezentanti ai actualului Guvern, in frunte cu ministrul Dialogului Social, Liviu Pop, vor organiza saptamana viitoare, la Iasi, o dezbatere pentru ajutorarea celor 500 de oameni concediati abuziv de la CET @ Fostii angajati sunt sceptici in privinta acestei intalniri despre care sustin ca este putin probabil sa aiba loc

Dupa o lunga perioada de „silenzio stampa” pe subiectul oamenilor disponibilizati de la termocentrala ieseana, primarul Nichita a anuntat o dezbatere programata saptamana viitoare in care se vor cauta solutii concrete pentru readucerea fostilor angajati pe o linie de plutire in ceea ce priveste situatia financiara a acestora si plata drepturilor salariale care li se cuvin prin contractul colectiv de munca. „Atât premierul Victor Ponta, cât si ministrii au înteles foarte bine situatia dificila în care se afla o parte dintre salariatii CET. Saptamâna viitoare vom organiza, la Iasi, o dezbatere la care va participa ministrul Liviu Pop si reprezentantii sindicatelor de la termoficare, pentru a evalua situatia la zi si a gasi solutia cea mai buna”, au declarat reprezentantii municipalitatii.

Cu toate ca acestia sustin ca au programat vizita lui Liviu Pop in data de 10 iulie, ministrul delegat pentru Dialog Social a anuntat ca ziua intalnirii este alta. „Din pacate, stiu ca marti, 10 iulie, nu voi mai putea ajunge la intalnirea programata cu cei de la Primarie si cu fostii angajati ai CET. Au intervenit o serie de probleme in programul meu, care nu imi permit sa mai particip la acest eveniment. Totusi, joi, sper sa ajung si sa vedem ce probleme sunt la Iasi in legatura cu CET-ul”, a declarat fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, actual ministru pentru Dialog Social, in exclusivitate pentru reporterii BUNA ZIUA IASI.

Reprezentantii fostilor salariati de la CET sunt satui de promisiuni si intalniri programate cu oficiali importanti ai statului, din care nu au castigat nimic in cele peste 6 luni de zile de cand au fost disponibilizati colectiv de la termocentrala ieseana fara a-si primi ajutoarele de concediere prevazute in contractele colective de munca. Ajutoarele ajung undeva in jurul sumei de 20.000 lei pentru fiecare om disponibilizat. „Domnul Liviu Pop nu este trimis de Guvern ca sa vorbeasca cu noi, cred ca va veni pentru alte probleme, iar intre timp o sa ne abureasca ei cu ceva. Au sunat reprezentanti din primarie si ne-au spus sa stabilim un calendar de intalnire pentru agenda ministrului, iar apoi am fost anuntati ca s-ar putea sa intervina modificari in program. Nu cred ca domnul ministru Liviu Pop va veni aici sa faca ceea ce a promis premierul Victor Ponta la ultima sa vizita in Iasi. Daca aveau intentia sa ne ajute, ar fi trimis un reprezentant din Ministerul Finantelor si unul din Ministerul Muncii”, sustine Virgil Iordache, reprezentantul fostilor salariati ai CET Iasi.

Adauga un comentariu