Actualitate

Ministrul Lucian Bode, despre cazul bărbatului din Buzău bătut în fața polițiștilor: „Intervenția primului echipaj a lăsat de dorit” – VIDEO

Publicat: 14 iun. 2021
Lucian Bode în costum albastru
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a menţionat astăzi, 8 iulie 2021, faptul că nu are informaţii noi despre explozia de la Rafinăria Petromidia

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni, la Tulnici, că intervenţia primului echipaj în cazul agresiunii în trafic de la Buzău a lăsat de dorit, un control al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) la IPJ urmând să stabilească dacă poliţiştii sunt sau nu vinovaţi în ceea ce priveşte intervenţia.

„La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă la ora 8,00, corpul de control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, tocmai pentru a verifica modul în care a acţionat primul echipaj care a intervenit, dacă modul în care a gestionat situaţia mai departe poliţiştii de la IPJ Buzău a fost unul corect. În consecinţă, în urma acestei cercetări interne a IGPR, vă vom spune dacă poliţiştii sunt sau nu vinovaţi în aceea ce priveşte intervenţia”, a spus Lucian Bode.

Trei agresori au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au agresat un șofer în trafic

Ministrul a precizat că cei trei agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de luni instanţa să se pronunţe privind arestarea preventivă a acestora.

„Ieri s-a luat măsura reţinerii celor trei agresori. Astăzi, Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală, am luat această decizie, având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru cei trei agresori, pentru violenţe, pentru posibilul ultraj. Sigur că toate aceste elemente vor fi analizate de către procuror şi procurorul va dispune dacă vor fi arestaţi pentru 30 de zile sau va dispune altă măsură. Ne facem propria evaluare, dar în acelaşi timp, ieri am luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor trei”, a spus ministrul.

În cursul zilei de duminică, un buzoian a postat pe internet mai multe imagini cu momentul în care este agresat de mai mulţi bărbaţi de faţă cu un echipaj de poliţie. Oamenii legii fuseseră chemaţi de victimă, după ce, din spusele acestuia, fusese blocat în trafic de respectivele persoane cu puţin timp în urmă. În imagini se poate observa că maşina în care se afla buzoianul avea urme de lovituri şi mai multe geamuri sparte.

 

Comentarii
  • slaba pregatire,admiterea pe pile si relatii,prea multe femei in sistem duce la astel de faze! pe scurt increderea in politie e la cel mai jos procent din ’90

Adauga un comentariu