Actualitate

Ministrul Lucian Bode, despre numirea unui nou șef al Poliției Române: „Ne vom așeza la masă și vom demara un program de reformă în MAI”

Publicat: 11 mai 2021
Lucian Bode, ministrul de Interne al României în Guvernul Cîțu la o conferință de presă
Autoritățile din România au în dotare 3.000 de dispozitive de verificare a certificatelor verzi, deși necesarul este de 8.000

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis marţi, 11 mai 2021, la Satu Mare, că premierul Florin Cîţu va numi în curând un şef al Poliţiei Române, după care la nivelul ministerului va fi demarat un amplu proces de reformă, ce va include şi organizarea de concursuri pe posturi.

Lucian Bode a precizat că în primele patru luni ale acestui an au fost operate în cadrul Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră peste 250 de împuterniciri, iar pentru a rezolva problema resursei umane în Ministerul Afacerilor Interne este nevoie de stabilitate pe funcţiile de conducere.

„În viitorul foarte apropiat, domnul prim-ministru va numi un şef al Poliţiei Române, pentru că, ştiţi foarte bine, inspectorul general al IGPR are rol de secretar de stat şi este în atributul prim-ministrului (această numire n.red.). După care, împreună cu Academia de Poliţie, împreună cu structurile asociative, cu sindicatele, cu colegii din conducerea MAI (…), cu toţii ne vom aşeza la masă şi vom demara un program de reformă în MAI, reformă care obligatoriu trebuie să conţină şi organizarea de concursuri pe posturi de la bază până la vârf şi la toate nivelurile”, a afirmat ministrul Lucian Bode.

Polițiștii ieșeni, dotați cu tehnică modernă

Mai multe echipamente IT vor ajunge în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Achiziția a făcut parte dintr-un program comun de cooperare cu Republica Moldova. Procedura declanșată a trezit interesul mai multor firme.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași continuă achizițiile în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Este vorba despre achiziția mai multor echipamente IT, cu o valoare estimată de 230.558 lei, fără TVA, aproximativ 50.000 de euro. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 16 oferte din partea următorilor agenți economici: Sharolt Grup SRL, Intranet Computer Systems SRL, Quartz Matrix SRL, Chrome Computers SRL, Pro sys SRL, Mida Soft Business SRL, Stream Networks SRL, Metix Tehno SRL, Eta2U SRL, Pragma Computers SRL, Union Co SRL, Producton SRL, 2Net Computer SRL, License Hub SRL, Maguay Computers SRL, Almond Invest SRL.

„În conformitate cu parametrii proiectului «Întărirea cooperării transfrontaliere prin dezvoltarea unui concept comun de investigare complexă a locului faptei», finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, este necesară achiziționarea de echipamente de resortul comunicații și tehnologia informației, cu scopul de a asigura documentarea cercetării la fața locului”, se arată în caietul de sarcini.

Oferta cu prețul cel mai mic a fost declarată câștigătoare de către comisia de evaluare. La nivel național, Poliția Română a semnat mai multe contracte.

IPJ Iași va primi echipamente de ultimă oră pentru investigațiile criminalistice

Pe lista întocmită de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași se află: 6 laptopuri, 34 PC-uri, 3 imprimante laser, 1 server.

„Prin achiziționarea acestor produse se va asigura documentarea eficientă și de calitate a cercetării locului faptei de către lucrătorii criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași prin editarea fotografiilor întocmite cu această ocazie și întocmirea planșelor fotografice. De asemenea, cele două laptopuri cu monitor extern vor facilita crearea unui soft pentru evidența activităților și a urmelor ridicate de la fața locului, precum și modul de valorificare a acestora, soft ce va rula pe server și va fi folosit pe toate unitățile PC achiziționate, realizându-se astfel trasabilitatea probelor din dosarul penal. Nu în ultimul rând, cele patru laptopuri destinate echipei de proiect vor facilita implementarea corespunzătoare a proiectului”, se mai arată în documentația procedurii.

Termenul de livrare este de 3 luni de la semnarea contractului.

Adauga un comentariu