National

Ministrul Mediului, Costel Alexe: “România nu va ajunge groapa de gunoi a Uniunii Europene”

Publicat: 19 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Mediului Costel Alexe România nu va ajunge groapa de gunoi a Uniunii Europene

Costel Alexe, ministrul Mediului, a făcut public un mesaj prin care susține că va lupta pentru ca România să nu ajungă groapa de gunoi a lumii sau a Uniunii Europene. Acesta a enumerat mai multe măsuri care vor fi luate pe viitor pentru a diminua problemele poluării din țară.

„România nu va ajunge nici groapa de gunoi a lumii, nici a Uniunii Europene și vă asigur că problemele poluării, colectării selective, reciclării și managementului deșeurilor sunt tratate cu maxim interes, atât la nivel de minister, cât și prin instituțiile subordonate.

Hârtiile pot spune multe, doar că, atunci când ajungem în situația în care cercetăm acele camioane, vom vedea că acestea nu sunt deșeuri reciclabile, ci de altă natură.

Trebuie să facem mai mult de atât: Vrem să deschidem camioanele de deșeuri care intră în țara noastră, nu doar să ne uităm în hârtii.

Vom declanșa în primul rând controale vamale ale transporturilor de deșeuri care intră în țara noastră, fie pentru tranzit sau ca materie primă pentru industria reciclării.

De asemenea, în paralel, vom controla fabricile de ciment, pentru că nu este normal ca noi, la nivel european, să fim campioni la ducerea la groapă și, evident, codași la reciclare, să reciclăm gunoi din alte țări, periculos, de altfel, dar sub diverse tertipuri ajunge ca material reciclabil, iar gunoaiele și deșeurile din România, în loc să ajungă la reciclare, le vedem pe câmpuri.

#FaptePentruMediu #RespectPentruOameni”

Adauga un comentariu