National

Ministrul Mediului: Legea privind interzicerea exportului de lemn, finalizata la sfarsitul lunii septembrie

Publicat: 24 iul. 2015
1

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat, vineri, ca legea privind interzicerea exporturilor de lemn se va finaliza pana la sfarsitul lunii septembrie, insistand asupra necesitatii introducerii sale in contextul in care anual Romania pierde 8,8 milioane de metri cubi de padure.

Legea privind interzicerea exporturilor de masa lemnoasa a trecut de Senat printr-o ordonanta de urgenta si va fi dezbatuta in Camera Deputatilor dupa reluarea sesiunii parlamentare.

Legea a trecut in forma de urgenta de Senat care a aprobat cu niste amendamente interzicerea exportului de masa lemnoasa. Ramane acum in sesiunea din toamna, respectiv in luna septembrie, ea (legea – n.r.) sa intre si in Comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si sa vina pe urma la votul final din Camera Deputatilor. Eu sper ca tot in sistem de urgenta o sa treaca si la Camera Deputatilor si sa vedem, undeva la sfarsitul lunii septembrie aceasta lege se va finaliza, va putea sa fie si trimisa presedintelui, sa fie promulgata, sa apara in Monitorul Oficial si pe termenul pe care legiuitorul il va stabili de patru, de cinci, de sase luni exportul de masa lemnoasa sa fie interzis. Noi am propus un termen de patru luni”, a spus Gavrilescu.

Gavrilescu a subliniat necesitatea introducerii acestei legi in conditiile in care din padurile Romanie se taile ilegal aproximativ 8.8 milioane de metri cubi de lemn anual.Totodata ea a precizat ca incepand de la 1 septembrie va functiona Garda de Mediu, insarcinata cu ocrotirea padurii de taierile ilegale, mai ales ca prejudiciul creat de operatiunile impotriva legii se ridica la 1,5 miliarde de lei.

Comentarii
  • sunt prea obositi sarmanii si nu mai au vlaga sa ridice inca o data mina in sus. mai nenorocitilor pina in septembrie mai ales ca e anuntat se taie tot dar tot si dati legea de pomana ca nu mai sunt paduri . CIT IO FI COSTAT PE HOTII DE LEMNE ACEASTA AMINARE . ????? SI CINE A BAGAT BANUL IN BUZUNAR ??????????

Adauga un comentariu