National

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor

Publicat: 01 iun. 2022
Marius Budăi
Marius Budăi a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din ianuarie 2023. Pensiile vor fi majorate, la 1 ianuarie, cu cel puțin rata inflației, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflație, categoric că vor fi modificate”, a declarat Marcel Ciolacu, atunci când a fost întrebat dacă vor fi majorate pensiile.

Legea în vigoare prevede ca pensiile românilor să crească

Mai exact, liderul social-democraților a declarat că legea în vigoare prevede ca pensiile româniilor să crească „cel puțin cu indicele de inflație”.

Întrebat ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 ianuarie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat:

„Domnul preşedinte a făcut o declaraţie în conformitate cu legea care a spus că dacă prevede o creştere anume de la 1 ianuarie sau o creştere pe anual cu rata inflației şi 50% din creșterea salariului brut se va respecta.

Asta nu exclude o creştere anul acesta şi nu exclude o analiză a actualului guvern pe tot ce înseamă măsuri şi pachete sociale pe anul acesta.

(…)Suntem extrem atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Sinteza Zilei de la Antena3.

Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat vești bune pentru persoanele cu dizabilități

Aflat în vizită la Iași, Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a transmis că persoanele cu dizabilități nu vor mai fi nevoite să meargă la Casa de Pensii pentru a obține documentele necesare.

„Persoanele cu dizabilități nu vor mai merge, pentru reevaluare la doi ani a dosarului, la Casa de Pensii. Vor fi conectate toate bazele de date ale instituțiilor iar documentele vor fi depuse online. Din luna ianuarie 2023 vor fi făcute aceste modificări. Până în luna decembrie 2022 suntem în probe cu această metodă digitalizată”, a mai spus Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Ministrul s-a aflat la a doua vizită la Iași, în acest an. În luna ianuarie 2022 s-a întâlnit tot cu reprezentanții mediului de afaceri și a susținut că nu au fost greșeli la calculul ajutorului financiar acordat pensionarilor cu venituri mici.
Adauga un comentariu