Actualitate

Ministrul Muncii anunta noi mariri de PENSII: O sa majoram pana la 1.265 valoarea punctului’

Publicat: 03 mai 2019
1

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca de la 1 septembrie, nu numai ca nu o sa avem in plata 1.045 dar o sa majoram pana la 1.265 valoarea punctului de pensie. Ministrul i-a acuzat pe colegii din opozitie ca merg pe ”aceeasi logica a taierilor” din perioada in care s-au aflat la guvernare si a atras atentia ca in legea pensiilor nu scrie ca majorarile vor fi facute de la 1 ianuarie ci ca actualizarea va fi anuala.

Ministrul Muncii, Marius Budai: Pensiile si salariile romanilor vor continua sa creasca

”Am tot spus-o, din pacate colegii nostri din opozitie incearca sa mearga pe aceeasi logica a taierilor si se vede ca asa au gandit si cand au fost la guvernare si asa gandesc si acum. Nicaieri in legea pensiilor nu scrie ca de la 1 ianuarie. Scrie ca actualizarea se face anual. Vreau sa aduc aminte aici tuturor pensionarilor ca, de fapt, in anul 2017, noi am majorat de doua ori valoarea punctului de pensie, constienti si vrand sa realizam ce am promis in programul de guvernare si constienti ca avem inca multe de facut pentru pensionari. Ulterior, n-am tinut cont de data de 1 ianuarie (…) Nicaieri in lume nu se cunoaste rata inflatiei corect pentru anul trecut. Se vede acolo cum valoarea punctului de pensie, daca am fi urmat strict ceea ce ne indica dumnealor (cei din opozitie – n.r.), in loc sa fie 1.100 de lei – si de la 1 iulie 2018 este 1.100 de lei -, ar fi trebuit sa mergem pe toata perioada, pe tot anul 2019 cu 1.045 de lei. Noi nu o sa facem asa, nu o sa-i ascultam pe colegii nostri din opozitie de asta data, si, de la 1 septembrie, nu numai ca nu o sa avem in plata 1.045 dar o sa majoram pana la 1.265 valoarea punctului de pensie”, a declarat Marius Budai.

Reactia vine in contextul in care presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat recent ca ministrul Budai ministrul Muncii, spune ”niste minciuni inimaginabile privitoare la recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au au lucrat in grupa I si grupa II de munca si privitor la majorarea alocatiilor pentru copii”. 

Comentarii
  • Măi, dar se pare că disperarea e uriașă în rândul cucuvelelor de la București, dacă au ajuns să repete aceleași vorbe în fiecare săptămână. OK. S-a înțeles. Veți majora din septembrie. Ați spus acest lucru de jumate de an în continu. Altceva cu care să ,,scoateți ochii” electoratului, nu mai aveți ??? ați început să deveniți penibili repetând mereu aceleași vorbe.

  • Cata nesimțire,ati mărit pensiile nesimtite din ianuarie dar pe cele a amaratilor le măriți in septembrie.Pai pana in septembrie cu cat cresc prețurile?. Voi credeti ca ati gandit bine dar eu spun că pensionarii sa va voteze pe voi in septembrie ca sa vedeti si voi cum este cand va bateti joc de pensionari.Daca pensionarii vor vota psd atunci in prostia lor își merită soarta.

      • Eu sunt un pensionar care stiu ca de fiecare data daca iti da 2 lei la pensie cheltuielie cresc cu 3, vorbesc de pensiile pana la 1500 lei .Nu mai stiu ce sa mai promite, au inceput iar cu spitale, autostrazi vauchere de vacanta ,libere etc.etc doar doar or castiga, sa speram de data asta nu.

  • Trump, esti idiotenia intruchipata. Bososrogii care voteaza psd, pensionarii, marea majoritate , nu au cu ce plati factura la curent. Votantii psd nu au bani pentru medicamente. Au facturi de peste cinci milioane doar la energie electrica si pensii sub cinci milioane.
    A groapa cu voi, dupa ce votati. Pana atunci imprumutati va si platiti facturile ca nu avem ce fura.

  • Eu am mai spus,, e prosti dar multi,,ce bine ar fi daca prostia ar durea,poate in felul acesta sar putea trata eu cu adevarat sunt pensionar iar tu faci parte din categoria celor multi care gandesc cu picioarele sau mai este o categorie de hoti si J.I.G.O.D.I.I vedem imediat !

Adauga un comentariu