Actualitate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță dacă vor fi bani pentru creșterea pensiilor! Atac dur la Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Fondurilor Europene

Publicat: 06 dec. 2021
Marius Budăi, ministrul Muncii la declarații
Marius Budăi consideră că sunt bani pentru plata pensiilor și creșterea lor

Marius Budăi a abordat, în cadrul unui interviu, cel mai discutat subiect din ultima perioadă. Ministrul Muncii a adus clarificări despre creșterea pensiilor dar a lansat şi un atac dur la Cristian Ghinea, despre care a spus că nu înţelege nimic despre sistemul de pensii.

Discuţia este una mai veche în spaţiul public, iar Raluca Ţurcan a precizat de mai multe ori că nu sunt bani nici pentru plata pensiilor dar nici pentru creșterea acestora.

Ministrul Muncii, atac dur la adresa lui Cristian Ghinea, fost ministru USE al Fondurilor Europene

Ministrul Muncii i-a răspuns dur lui Cristian Ghinea spunând faptul că USR-istul, fost ministru al Fondurilor Europene, nu înţelege nimic din sistemul de pensii. Faptul că Ghinea a impus un procent de 9,4% în PNRR pentru pensii îi sărăcește pe români, este de părere Marius Budăi. De altfel, noul ministru a menţionat faptul că media europeană este de 13% din PIB.

„Eu nu am ce să îi răspund. Dumnealui a dovedit că nu înțelege nimic din sistemul de pensii. Este artizanul sărăciei pensionarilor din România şi chiar nu am ce să-i răspund. Acel procent de 9,4% din PIB impus de Ginea în PNRR nu face altceva decât să-i sărăcească pe pensionarii din România, din moment ce UE are o medie europeană de 13% din PIB. Acest subiect al pensiilor speciale a fost intens uzitat de USR în campaniile electorale. Am avut şi un coleg la PNL, trebuie să recunosc, care în 30 de zile le desființa. Ați văzut vreo măsură în timpul când au fost la guvernare şi au avut ministrul Justiției?

Ce spune Marius Budăi despre banii de pensii! Există, sau nu există?

Marius Budăi a dat asigurări românilor că programul de guvernare va fi respectat şi că vor exista bani pentru mărirea pensiilor. Ministrul Muncii a punctat faptul că pensionarii care încasează sume mici de bani trebuie să fie protejaţi în fața valului de scumpiri care există în acest moment în țară:

Pune în antiteză doua subiecte total diferite pensiile din sistemul public şi pensiile speciale. Eu nu o să intru în acest joc, vreau doar să-i liniștesc pe cetățenii români. Ceea ce am trecut în programul de guvernare se va întâmpla începând cu luna ianuarie indiferent cât încearcă unii sau alți să-i panicheze pe pensionari, încercând să acopere pe ceea dumnealor nu au făcut cât au fost în Guvern.

Mai exact, majorarea valorii punctului de pensie de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei, majorarea indemnizației sociale de la 800 de lei la 1000 de lei, un sprijin pentru cei cu pensii de până în 1.600 de lei pentru a crea un scut în faţa acestui val de scumpiri deja năprasnic, majoararea alocațiilor copiilor, instituirea celei de-a 13 indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Lucrăm pe două linii una de acte de normative alata de impact altfel încât acestea să fie la timp terminate şi aprobate în Guvern ca să stea bază pentru construcţia bugetului pentru anul 2022″, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la emisiunea Descoperiţi de la Antena 3.

În trecut, Raluca Turcan anunța faptul că nu sunt bani pentru plata pensiilor şi că Guvernul trebuie să găsească o soluţie în acest sens. În replică, Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanțelor și actualul ministru al Economiei a declarat că sunt bani pentru plata pensiilor și că nu vor exista întârzieri.

Adauga un comentariu