Actualitate

Ministrul Petre Daea, ordin brutal dupa epidemia de pesta porcina: „Ardem campurile de porumb!”

Publicat: 07 aug. 2018
Editia PDF
11 Oct. 2019

Ministrul Petre Daea a dat, marti, un ordin extrem in cazul epidemiei de pesta porcina africana.

Ardem campurile de porumb prin care au trecut mistretii, in zonele contaminate!”, a declarat ministrul Agriculturii.

Mistretii sunt principalii transmitatori de pana acum ai molimei, contamineaza porumbul necules, prin secretii, mancare partiala si atingere.

Intrebat daca exista riscul ca exportul de porumb din Romania sa fie periclitat, Daea a spus ca ‘nu exista acest risc, deoarece Romania exporta furaje tratate la temperaturi mari si totul pleaca avizat sanitar.’

Citeste si: PMP cere comisie de ancheta pentru a descoperi cum a fost avantajat Valentin Dragnea in plina epidemie de pesta porcina

Ministrul a dat asigurari ca oamenii vor fi despagubuiti atat pesntru porumb, cat si pentru animalele sacrificate.

„Le spun clar oamenilor sa nu ascunda porcii, ca virusul se pastreaza si vor continua sa moara! Ii despagubim pe toti, e nevoie ca fiecare sa spuna adevarul. In locul porcilor luati, vom aduce porci-santinela, ca sa vedem daca virusul mai e prezent” Petre Daea, ministrul agriculturii.loading...

Comentarii
  • ”…e nevoie ca fiecare sa spuna adevarul!” Dar, VOI, când o să spuneți adevărul???
    Ați exterminat porcii, acum vreți să distrugeți producția excepțională de porumb din țară, în condițiile în care seceta a făcut ravagii în jumătate de Europă!!! Deschideți piața pentru ruși??? Criminalilor ai poporului român, la ștreang cu voi, de la soldatul de pe frontieră care a lăsat mistreții fără pașaport să vină din Ucraina și până la șefa Guvernului cu toată echipa ei de analfabeți!!! Sabotori ordinari ce sunteți!!!

  • Așa măi ,,inteligenților”. Ați ucis porcii cu toate că ,,pesta porcină” NU afectează omul și vreți să dați foc câmpurilor de porumb. Dar munții nu vreți să îi dărâmați ? dar pădurile nu le defrișați ? am altă propunere. Haideți să ne retragem toți într-un loc și să vorbim cu rușii să arunce vreo 3-4 rachete pe unde au trecut porcii. Ar fi și mai rapid și mai eficient.. Ar fi ideal să nimerească una și în Casa Poporului când sunteți întruniți în ședințe, că am impresia că de acolo a pornit nebuneala cu ,,pesta porcină”.

  • Așa ne-ați înnebunit cu gripa aviară, care cu apă simplă pe post de pesticid s-au îmbogățit golanii și nu i-o mai întrebat nimeni de unde au așaveri uriașe. Am mâncat pui congelați din vapoare vechi de 30 de ani, pentru că ați distrus toate gospodăriile sătenilor. Un porumbel căzut pe stradă era un pericol.Astăzi porumbeii sunt peste tot, mor călcați de mașini și stau în stradă morți până când se îndură cei de la Salubris să-i care la gunoi. Of, ce mai mințiți poporul ăsta năpăstuit cu o așa o cloacă de conducători necinstiți.

  • Ati luat omului porcul din cotet, porc care nu a iesit in viata lui din tarc, dar animalele salbatice au fost lasate sa haladuie pe unde au vrut, ursii merg prin orasele de munte ca la ei acasa, mistretii prin lanuri. Omul este mereu sub amenintare si nu este aparat de nimeni. Dupa porumb urmeaza sa ardeti padurile. Am inteles ca si oamenii sunt purtatori de pesta. Acu’, zic si eu, daca nu ati impuscat porcii mistreti, cainii vagabonzi, etc., nu e mai bine si mai ieftin sa impuscati oamenii? Ca tara ati distrus-o.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit