National

Ministrul Pop, huiduit de protestatarii de la Oltchim

Publicat: 13 sept. 2012
1

Ministrul pentru dialog social Liviu Pop a fost primit joi de aproximativ 300 de protestatari de la Oltchim cu huiduieli.
Liviu Pop a cerut, totusi, ca 20-30 de protestatari sa participe la o sedinta pentru a incerca dezamorsarea conflictului de la Oltchim.
Principalele revendicari ale protestatarilor de la Oltchim, care urmeaza sa fie discutate cu reprezentantul guvernului sunt: plata integrala a restantelor salariale, a tichetelor de masa si a concediilor, discutiile cu bancile pentru a se acorda credite necesare reluarii procesului de productie.
Protestatarii mai cer ca in cazul esuarii procesului privatizarii sa se evite lichidarea societatii si sa se caute solutii pentru a fi mentinuta in continuare si, nu in ultimul rand, ei solicita pastrarea integrala a celor 4.000 locuri de munca in cazul privatizarii combinatului.
Toti cei 3.400 de angajati ai Combinatului Oltchim vor iesi luni, 17 septembrie, in strada, daca pana vineri nu se va plati o parte din salarii restante, a anuntat joi, in cadrul unei conferinte de presa, Bogdan Hossu, presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu.
„Daca pana vineri nu se va plati o parte din salariile restante, toti cei 3.400 de angajati ai Combinatului Oltchim vor iesi luni in strada pentru a lupta pentru respectarea drepturilor lor individuale si colective, dar si pentru a cere o privatizare reala si corecta. De asemenea, daca pana vineri, 21 septembrie, nu va fi numit noul administrator strain, care sa se ocupe de accesarea unei linii de creditare pentru repornirea combinatului, atunci luni, 24 septembrie, vom face plangere la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), atat impotriva membrilor Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), cat si impotriva ministrului Economiei, Daniel Chitoiu. Plangerea va fi determinata in primul rand de faptul ca domnul ministru nu a rezolvat, in termenul asumat de Guvern in Scrisoarea de intentie trimisa Fondului Monetar International (FMI), dar si prin acordul cu partenerii sociali, problemele cu care se confrunta salariatii de la Oltchim”, a afirmat Bogdan Hossu.
Acesta a precizat, totodata, ca in cazul in care situatia de la Combinatul Oltchim nu se va rezolva cat mai curand posibil, atunci se ia in calcul si o posibila pichetare a sediului Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) din Bucuresti.

Adauga un comentariu