News Flash:

Ministrul promite laboratoare de informatica in fiecare scoala

26 Noiembrie 2007
831 Vizualizari | 0 Comentarii
• Toate unitatile de invatamant din tara, chiar si acelea din mediul rural, vor fi dotate cu laboratoare de informatica, iar profesorii care vor preda informatica vor beneficia de cursuri de perfectionare • Un alt proiect al ministrului Adomnitei este acela de a dota fiecare scoala din Romania cu micro-statii de epurare pentru toalete si puturi pentru apa • "Marea problema pentru care scolile nu au primit autorizatie sanitara a reprezentat-o lipsa apei potabile si conditiile improprii din toalete. Prin acest nou program, vom rezolva toate problemele legate de lipsa autorizatiilor sanitare", a precizat ministrul Cristian Adomnitei


In urma vizitei de la sfarsitul saptamanii trecute a ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, la o serie de scoli din mediul rural din judetul Iasi, acesta a promis ca toate scolile din tara vor avea laboratoare de informatica. Astfel, toate unitatile de invatamant din tara, chiar si acelea din mediul rural, vor fi dotate cu laboratoare de informatica, iar profesorii care vor preda informatica vor beneficia de cursuri de perfectionare.

"Toate scolile din Romania vor beneficia de laboratoare de informatica. Nu doar cele cu personalitate juridica, ci si unitatile de invatamant din cele mai indepartate comunitati vor avea astfel de laboratoare. Totodata, profesorii care vor preda informatica vor beneficia de cursuri de perfectionare", a declarat Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei. Un alt proiect al ministrului Adomnitei este acela de a dota fiecare scoala din Romania cu micro-statii de epurare pentru toalete si puturi pentru apa. "Marea problema pentru care scolile nu au primit autorizatie sanitara a reprezentat-o lipsa apei potabile si conditiile improprii din toalete. Prin acest nou program, vom rezolva toate problemele legate de lipsa autorizatiilor sanitare", a precizat Adomnitei. Ministrul a vizitat scolile din Ipatele, Mironeasa, Scheia, Scanteia, Ciurea sau Grajduri. La Scoala Mironeasa, acesta a verificat modul in care se deruleaza investitia pentru reabilitarea corpului C al Scolii de Arte si Meserii din comuna, pentru care Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a alocat 3 miliarde lei (300 mii RON). Tot in Mironeasa, satul Frunzis, Adomnitei a verificat modul in care firma constructoare respecta termenele la ridicarea unui nou corp de cladire pentru gradinita Scolii cu clasele I-IV. In comuna Ciurea, gradinita din cadrul scolii va avea un nou corp de cladire, ministrul solicitand autoritatilor locale intocmirea documentatiei necesare in acest sens. O alta promisiune a lui Adomnitei a fost sprijinul financiar din partea MECT pentru izolarea termica a cladirii Scolii cu clasele I-VIII din comuna Scanteia.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4078 (s) | 23 queries | Mysql time :0.293502 (s)