Actualitate

Ministrul Raluca Turcan: „România va plăti consultanță cu bani din PNRR pentru recalcularea pensiilor” – VIDEO

Publicat: 07 apr. 2021
Raluca Turcan, ministrul Muncii
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că România va plăti consultanță pentru recalcularea pensiilor românilor. Asta deși procedura a început de pe vremea când la guvernare era PSD. Vestea proastă e că deocamdată cei de la Muncă sunt încă în stadiul de evaluare a dosarelor și de trecere a acestora în online

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că România va plăti consultanță pentru recalcularea pensiilor românilor. Asta deși procedura a început de pe vremea când la guvernare era PSD. Vestea proastă e că deocamdată cei de la Muncă sunt încă în stadiul de evaluare a dosarelor și de trecere a acestora în online.

„Avem 220.000 de dosare evaluate de pensii. Asta înseamnă includerea tuturor dosarelor în format electronic. Întregul proces are două etape, etapa evaluării și etapa recalulării când se finalizează procedura. Noi am estimat că întregul proces să fie finalizat într-un an și jumătate. Pe PNRR luăm în calcul să plătim consultanță pentru procedura de recalculare pentru a vedea care este soluția cea mai bună.

Noi am estimat că vom avea nevoie e 1500 de noi persoane pentru două luni de zile”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan acuză miniștrii USR PLUS că blochează legea salarizării: „Mă aștept să-și schimbe poziția”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că se așteaptă ca cei de la USR-PLUS să ofere un aviz pozitiv la legea salarizării. Turcan îi acuza pe reprezentanții USR-PLUS din Guvern că blochează această lege.

„Da, mă aștept ca cei de la USR-PLUS să-și schimbe poziția. Practic ministerele în mod firesc avizează proiectele ministerelor partenere și pot să propună observații. Mă aștept ca Ministerul Justiției  și Ministerul Sănătății  să avizeze acest memorandum care de fapt formează un cadru general pentru viitoarea lege a salarizării și să formuleze observații”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, în cadrul unei conferințe de presă.

Bani în plus pentru părinții cu copii mici care revin la muncă mai devreme

Guvernul a adoptat OUG pentru acordarea unui stimulent mai mare pentru părinții care se reîntorc la muncă până la împlinirea copilului a vârstei de 6 luni.

„Guvernul a adoptat astăzi o Ordonanță de Urgență pentru acordarea unui stimulent de 1.500 de lei pentru părinții care se reîntorc la muncă până la împlinirea copilului a vârstei de 6 luni. Măsura contribuie la creșterea veniturilor părinților și scade deprofesionalizarea, asigură o forță de muncă necesară angajatorului. Se acordă un stimulent de 1.500 de lei in loc de 650 de lei dacă părinții aleg să se reîntoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități.

Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care aleg sa revină în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului. De asemenea, în cazul împlinirii vârstei de 6 luni sau 1 an în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 2 anii sau 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Ordonanța mai aduce și un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care se reîntorc sa revină la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani”, a anunțat Raluca Turcan, după ședința de guvern de miercuri.

Ministrul Muncii a anunțat că „se ia în calcul și perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul pentru stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului”.

Comentarii
  • Da cum sa nu mai platesti tu niste consultaanta ? ! :))) PNRR asta , mareleee PNRR e de fapt o mare fasaiala :))) O sa platiti SF uri, consultanta si o sa faceti nimic…ca de obicei !

  • Se crede la firma Tofan Group(cauciucuri second-hand), unde a lucrat ea prin 1990.Aceasta neroada vorbeste de niste lucruri pe care nu le stie.Trage de timp pentru a nu mari alocatiile,salariile,pensiile etc.Distrage atentia de la lucrurile importante.

  • Cucoana pleaca si nu temai intoarce in guvern habar nu ai despre ce vorbesti te rog din suflet dute le medicii de medicina estetica si lasene pe noi pensionarii sa ne treim ultimii ani din viata cu decenta si pensia noastra sa nu depinda de gandirea si analiza ta precara si fara suport stiintific in domeniu.

Adauga un comentariu