Razboi în Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, acuzații la adresa Ucrainei și Occidentului

Publicat: 24 mai 2022
Serghei Soigu
Oficialul Serghei Șoigu a transmis că Occidentul face eforturi pentru a submina relațiile între Rusia și aliații săi

Mai mulți oficiali ruși au răspuns astăzi la o serie de îngrijorări ale Rusiei, acuzând Ucraina și Occidentul de chestiuni precum angajare de mercenari și presiuni asupra aliaților Kremlinului.

În acest sens, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat astăzi, 24 mai, că aliații Rusiei se află sub presiune, iar Moscova le va oferi toată asistența necesară.

„Știm cât de multă presiune se exercită asupra aliaților noștri. Sunt folosite amenințări nedisimulate, șantaj, intrigi. Toate acestea ne cer să fim mai uniți, mai activi și mai coordonați în acțiuni”, a declarat Shoigu. „Rusia va continua să ofere asistența necesară aliaților săi în neutralizarea amenințărilor emergente și în susținerea suveranității”, a precizat el.

Occidentul vrea să submineze relațiile între Rusia și aliații săi

Oficialul Serghei Șoigu a agăugat că Occidentul face eforturi pentru a submina relațiile între Rusia și aliații săi: Armenia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan și Uzbekistan.

„De-a lungul perimetrului granițelor CSTO se formează focare de tensiune pe termen lung. În aceste condiții, este necesară o coordonare clară și îmbunătățirea continuă a forțelor și mijloacelor incluse în sistemul de securitate colectivă, a mecanismelor decizionale și de răspuns la situațiile de criză”, a mai spus ministrul rus al apărării.

Rusia acuză Ucraina că ar fi angajat mercenari

De asemenea, Șoigu a afirmat că numărul mercenarilor străini care participă la ostilitățile din Ucraina depășește deja numărul de șase mii de persoane.

„Consilierii militari și angajații companiilor militare private sunt trimiși în țară, iar numărul mercenarilor străini a depășit 6.000 de persoane”, a declarat Șoigu, marți, în cadrul unei ședințe a Consiliului miniștrilor apărării al CSTO, relatează Interfax.

Mai mult, șeful Ministerului Apărării Federației Ruse a transmis că Occidentul a organizat de urgență furnizarea de arme letale Ucrainei, de teamă că trupele acesteia din urmă vor fi înfrânte.

Ambasada Rusiei în SUA acuză organizația FBI

Diplomații de la Ambasada Rusiei din Washington s-au confruntat cu un val de mesaje țintite pe rețelele de socializare care le cer să-și trădeze patria, a declarat ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, citat marți de The Wall Street Journal.

„Ei ne trimit mesaje: ‘Trebuie să trădați Patria!””, a declarat ambasadorul.

Ziarul notează că FBI a confirmat desfășurarea unei „campanii de informare”. The Wall Street Journal nu oferă alte detalii din partea departamentului american.

Antonov a mai spus, notează ziarul, că într-o zi un bărbat a așezat un scaun la intrarea în ambasadă, s-a așezat pe el și a împărțit cărți de vizită cu contacte FBI. FBI nu a comentat acest incident, dar a precizat că Rusia ar fi „o amenințare pentru Statele Unite în domeniul contrainformațiilor de multă vreme” și că FBI „ar dori să discute cu oricine ar putea ajuta la minimizarea acestor amenințări și la păstrarea securității țării”.
Comentarii
 • Și rusii și uckraineienii sunt mari jeguri! Dar americanii, vor acolo război neapărat în care ne implica și pe noi! Iar noi ca proștii, mergem înainte, fără a avea vre-un interes, fără ca acest război sa ne aparțină! Să ne mai lase americanii cu misiunile lor de pace în lume! Au doar interese economice! Aoropo, când iese la noi prostul nr. 1 al țării sa ne spună și nouă ce costuri a implicat România până în prezent de când a început conflictul armat în Ucraina și care a fost scopul?!

 • Cand toate tarile europene sant contra rusiei tu vrei ca Romania sa stea capra,in Europa doar Elvetia poate fi neutra istoria ne arata ca vrei nu vrei tavalugul razboiului vine peste tot

 • Are dreptate Hartmann. Americanii au convins un idiot ca cel mai tare din parcare, si ca poate bate pe oricine. Si idiotul a pus botul si a dus o tara intreaga intr-o aventura prosteasca. E un clip pe net unde un idiot din asta se crede Jackie Chan si incearca sa loveasca in foarfeca un manechin. Nu reuseste sa ridice lovitura la inaltime desi se cracaneaza cat poate, cade in cap, manechinul se prabuseste peste el, vai de capul lui. Cam asa-i si treaba cu razboiul din Donbas. Hopa! am zis razboi. Care razboi? Nimeni nu a declarat razboi. Nici rusii, nici ucrainenii.

 • Ar trebui sa-ti taca gura mai prostule! Ce te intereseaza sau ce ne intereseaza cat cheltuieste Romania sau Polonia sau alte tari Nato pentru aparare? Nu e treaba noastra. Daca noi nu eram in Nato acest kakat de RUSIA CRIMINALA NAZISTA SALBATICA DIN SECOLUL18 ne manca demult gaseau ei rusii motive, halucinatii paranoice de kakati bolsevici. Asa ca decat sa ramai fara tara si cu mii de morti mai bine de un miliard de ori cheltuieli militare si in Nato. Tu esti mare prost! Pentru invadarea Ucrainei dictatorul nebun nu a avut niciun motiv, orice alta tara putea fi in locul Ucrainei. Rusia distruge, ucide face razboaie sete de teritorii dar posibil intr-o zi toate distrugerile si crimele sa se intoarca pe rusi sa vada Rusia cum e o invazie fara motiv, o Rusie distrusa ,cu mii de morti

 • uai talanca atunci cand cineva iti intara in casa sa-ti fwta nevasta si pe tine-n cwr te aperi,doar daca nu-ti place si te conformezi!

 • … ma intreb daca agitatul care nu poate dormi noaptea de grija lui zelenski are si alte tulburari afara de asta …

 • Deci FBI vrea sa discute cu diplomatii rusi si in acest scop a impartit carti de vizita la intrarea in ambasada. Foarte minunat! La fel si chestia cu scaunul.

 • Pot dormi fraiere sa vad cum ve i dormi tu cu rusii cand o vor arde pe iubirea ta iar tu o sa faci felatii vasnicilor soldati violatori si degraba ucigasi rusi🤣🤣🤣

 • baaaaa lasa-ma cu Hartmann, pare a fi prorus si deranjeaza si parca incita la ura in loc sa taca unde trebuie sa taca

 • Moarte rusilor , moarte Putin! Asta e solutia! Asa nici nebunul din China nu va mai face alt razboi fix dupa modelul lui Putin cadavrul adica fara minte, cadavrele nu mai au minte dupa cum stim. Bai rusii preistorici sunt obsedati de Occident ,de Natio si China e la fel pentru ca nu pot fi numai ei stapanii lumii din cauza vezi Doamne a occidentului si Nato. Cine dracu i-a pus pe rusi sa fac acest razboi? Care a fost motivul? Distrugerea si cucerirea teritoriilor Ucrainei si distrugerea Europei, a Occidentului, a Nato si a intregiii planete. Acu ce merita Rusia? Ce merita Rusia? Ce merita gorilele rusesti?

 • … cred ca agitatul cu logoree cronica este un basarabean. are ticurile verbale specifice zonei. plus ideea bolnava ca injuratura este argument. eu unul ii urez sanatate. are mare nevoie …

 • Da-i la moartea pe rusi, mi se face greata de aceasta natie spurcata. Vor fi exterminati si ei intr-o zi . Vor fi exterminati rasa ruseasca nu va mai exista. Era putina pace pe pamant si pandemia mai incetinise si Rusia a inceput iar alt razboi. Va plati mult de data asta

Adauga un comentariu