National

Ministrul Sanatatii, anunt despre alimentele interzise scolarilor si prescolarilor

Publicat: 22 mai 2019
1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la Gaesti, judetul Dambovita, intrebata despre alimente nesanatoase, precum margarina sau mezeluri, care se dau copiilor la unele gradinite, ca alimentatia scolarilor si prescolarilor este reglementata, iar directiile de sanatate publica pot chiar sa dea amenzi si sa inchida astfel de unitati de invatamant, daca primesc sesizari.

„Este un ordin, 1563 din 2008, care reglementeaza alimentele interzise scolarilor si prescolarilor. Acest ordin este coroborat cu un ordin din 1995 si cu unul din 2001 care reglementeaza intreaga activitate a unei gradinite. Teoretic, la sesizari, inspectia din cadrul DSP-urilor poate sa verifice aceste aspecte, sa dea amenzi si chiar sa mearga pana la inchiderea acestor gradinite”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul a adaugat ca exista si controale tematice, dar ca se pot face sesizari, iar cu privire la acestea autoritatile vor demara actiuni de verificare.

„Din ceea ce stiu eu, au fost aplicate sanctiuni, nu intr-o valoare mare. Sanctiunea pentru persoane fizice este intre 1.000 si 2.000 de lei, iar pentru persoane juridice intre 5.000 si 10.000 de lei. Dar, de regula, exista controale tematice si atunci banuiesc ca toata lumea se pregateste. Stim foarte bine cum merg lucrurile, dar cand se fac sesizari se verifica punctual. Nu au fost asa multe sesizari si cuantumul amenzilor nu a fost atat de mare”, a mai precizat Sorina Pintea.

Adauga un comentariu