National

Ministrul Sanatatii despre cazul de la Spitalul Sapoca: „Sunt lucruri inca de neexplicat”

Publicat: 18 aug. 2019

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, duminica seara, la Buzau, ca prima opinie pe care si-a format-o referitor la cazul de la Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca este ca tragedia putea fi prevenita. "Sunt lucruri inca de neexplicat, vom vedea exact ce s-a intamplat, vreau sa va spun ca se verifica fiecare aspect in parte, inclusiv fisa postului personalului medical", a spus Pintea, mentionand ca sindicatul nu a solicitat Ministerului Sanatatii angajarea de personal, ci doar sporuri salariale. Sorina Pintea a declarat ca nu va pleca de la Buzau pana cand nu se va finaliza partea de ancheta care tine de Ministerul Sanatatii. "Am trimis Corpul de control aici pentru a vedea exact ce s-a intamplat. Am considerat ca este mai bine sa vin si, impreuna cu cei de la Corpul de control, sa finalizam in seara aceasta toate cercetarile care tin de Ministerul Sanatatii, pentru a putea trage niste concluzii si a lua niste masuri urgente. Va voi prezenta datele finale, nu plec de aici pana nu finalizeaza Corpul de control raportul", a afirmat ministrul Sanatatii. Pintea a spus ca intre timp a fost informata si a primit date preliminare.

Toti cei noua pacienti de la Spitalul din Sapoca au fost transferati la Bucuresti. Care este starea lor

"Sunt lucruri inca de neexplicat, vom vedea exact ce s-a intamplat, vreau sa va spun ca se verifica fiecare aspect in parte, inclusiv fisa postului personalului medical", a mai spus ea. Intrebata daca aceasta tragedie ar fi putut fi prevenita, Pintea a spus: "O prima opinie, personala, da, eu cred ca da". Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a pornit, duminica, spre Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca pentru a coordona ancheta interna care se desfasoara acolo si pentru a oferi tot sprijinul procurorilor. ”Orice eroare de procedura trebuie corectata prompt pentru a preveni astfel de drame”, a scris Pintea pe Facebook. ”In urma informarii in permanenta a premierului, la dispozitia acesteia, am pornit de urgenta la Spitalul Sapoca din Buzau, pentru a coordona personal ancheta interna privind intamplarile din noaptea trecuta si pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmarire penala. Este un caz tragic care impune rigoare in analiza si masuri urgene. Am spus de fiecare data ca siguranta si sanatatea pacientilor sunt menirea intregului sistem medical, iar orice eroare de procedura trebuie corectata prompt pentru a preveni astfel de drame”, a scris, duminica, pe Facebook, Sorina Pintea. Aceasta a transmis condoleante familiilor pacientilor ucisi. ”Suntem alaturi de familiile indurerate si le transmitem toata compasiunea noastra, precum si asigurarea faptului ca toti cei ce se vor dovedi vinovati vor plati”, a mai scris Pintea. Anterior, Ministerul Sanatatii a anuntat ca Sorina Pintea a trimis la Sapoca Corpul de control.

Mama autorului MASACRULUI de la Buzau: Am aflat pe internet ce a facut. A mai fost internat acolo

Patru persoane au murit si noua au fost ranite, dupa ce un barbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacientii din doua saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca, judetul Buzau. Sindicalistii de la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca, judetul Buzau, au spus ca personalul este insuficient si este ”inadmisibil” ca, in weekend, o asistenta, un instructor si o infirmiera sa ramana sa supravegheze 70 de pacienti cu probleme psihice si in cod penal. Sindicalistii au afirmat ca au avut numeroase discutii pe aceasta tema cu reprezentantii conducerii si au trimis memorii catre Ministerul Sanatatii, fara a se lua masuri. ”A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti”, au transmis sindicalistii. ”Conducerea Sindicatului Sanitas Sapoca este alaturi de colegii care au fost de serviciu in noaptea in care si-au pierdut viata pacientii din spitalul nostru, alaturi de familiile indurerate! Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numarul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discutii intense cu conducerea spitalului, memorii catre Ministerul Sanatatii si nimeni nu a luat nicio masura. Este inadmisibil ca in weekend o asistenta, un instructor si o infirmiera sa ramana sa supravegheze 70 de pacienti cu probleme psihice si in cod penal. Nimeni nu s-a gandit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare data in intalnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului si memoriile catre minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti”, au scris, duminica, pe pagina de Facebook, reprezentantii Sanitas Sapoca. Potrivit acestora, sporul de periculozitate de 75% pe care l-au avut angajatii s-a diminuat la 50%, pe motiv ”ca nu sunt bani”. Managerul unitatii medicale, Viorica Mihalascu, a declarat, intr-o interventie ca, la momentul incidentului, in sectie erau sase asistente medicale, trei infirmiere si doi muncitori supraveghere pacienti psihici periculosi.loading...

Comentarii
  • Doamne,Dumnezeule!!!!!! Ce fel de angajati sunt aia care nerg la *munca* si sedeaza bolnavii sa poata sa doarma linistiti , atat ei cat si pacientii , indiferent cat de mari sunt salariile nesimtirea si indiferenta sunt prezente , indiferent ce beneficii au nenorocitii astia de abgajati ai acestiu spital lor nu le pasa decat sa treaca timpul si sa mearga salariu si concediile .Nu cred ca mai exista cale de vindecare pentru sistemul de sanatate , e in metastaza ☹️

    • Sedarea pacientului psihiatric face parte din schema de tratament impusa de medic in procesul terapeutic! Nimeni nu sedeaza pacientii de amorul artei! Ce ar fi sa lucrati in sistem macar o saptamana si apoi sa va dati cu parerea! Scuzati…la medicina si fotbal , mai nou, se pricepe toata lumea!!

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit