Local

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și Ludovic Orban despre Spitalul Mobil de la Lețcani: Vom verifica dacă pacienţii sunt în siguranţă

Publicat: 20 sept. 2020
Nelu Tătaru, alaturi de Costel Alexe, Ludovic Orban și Mihai Chirica
Nelu Tătaru, alaturi de Costel Alexe, Ludovic Orban și Mihai Chirica

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătății au oferit o declaraţie referitor la Spitalul Mobil de la Leţcani. Aflaţi într-o vizită de lucru la Iaşi, premierul Ludovic Orban şi Nelu Tătaru au fost întrebaţi de jurnaliştii BZI.RO despre avizul DSP obţinut de Spitalul mobil de la Leţcani, aviz care trage multe semne de întrebare.

Nelu Tătaru va verifica daca spitalul Mobil de la Lețcani respectă toate normele sanitare

Întrebat de jurnaliştii BZI.RO, Ministrul Sănătăţii a declarat că îi este cunoscută situaţia de la Spitalul Mobil de la Leţcani şi că a urmărit constant ce se întâmplă acolo. Totuşi, acesta a explicat faptul că în cursul zilei de astăzi va efectua o vizită, împreună cu premierul, la Spital, pentru a vedea ce se întâmplă acolo:

” Îmi este cunoscută situaţia de acolo, am fost acolo acum o lună, acum două luni. Voi merge personal pentru a verifica ce se întâmplă acolo. Pentru noi, interesul nostru este că fiecare pacient să beneficieze de sănătate, în condiţii normale. Voi merge, voi evalua şi o să aveţi informaţii pe acest subiect.” a menţionat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Ludovic Orban declara că PSD-ul a politizat subiectul spitalului de la Leţcani

În altă ordine de idei, premierul Ludovic Orban a ţinut să facă unele precizări. Acesta a declarat că nu este normal ca PSD-ul, împreună cu Maricel Popa, a politizat acest subiect. La rândul lui, premierul va verifica personal dacă spitalul este sigur pentru internarea pacienţilor:

” PSD politizează tot (face referire, probabil, la Maricel Popa). Noi am mai avut spitale modulare şi ştim ce înseamnă toate condiţiile pe care trebuie să le respdcte. Am avut la Braşov, Bucureşti. Noi am susţinut proiectele de spitale modulare şi sunt convins că domnul ministru Tătaru să facă o evaluare obiectivă. Ne dorim să se poată pune la dispoziţia spitalul dar cu ” a menţionat Orban.

Maricel Popa a forțat avizul de la DSP Iași în disperare de cauză

Scene incredibile pe platforma de la Parcul Transagropolis, unde a fost ridicat spitalul mobil de la Lețcani. Maricel Popa, șeful Consiliului Județean Iași, a făcut ieri un adevărat circ electoral alături de Ionel Arsene, de la Consiliul Județean Neamț, în curtea unității medicale. Maricel Popa a forțat avizul de la Direcția de Sănătate Publică Iași, emis de directorul Vasile Cepoi, în condiții suspecte, iar de săptămâna viitoare vrea să aducă bolnavii de COVID-19 în unitate. Alte instituții nu au emis avizele necesare și au cerut completarea documentației. Conducerea Asociației Euronest a mințit în mod public, susținând că au fost obținute avize care, în realitate, nici nu au fost eliberate

Dezastru pe linie la spitalul mobil de la Lețcani, unde Maricel Popa, șeful CJ Iași, a făcut un nou desant electoral. Acesta a forțat mâna lui Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, în vederea emiterii avizului de funcționare, deși unitatea are mari deficiențe. Șeful CJ Iași s-a lăudat, ieri, că l-a convins pe Vasile Cepoi să-i dea autorizația sanitară de funcționare. Alina Popa, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, a mințit susținând că unitatea are toate avizele.

Comentarii
Adauga un comentariu