National

Ministrul Sanatatii: ” Sistemul sanitar NU este pregatit pentru un CUTREMUR de o asemenea magnitudine”

Publicat: 25 aug. 2016
1
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu a fost intrebat daca sistemul sanitar ar fi pregatit pentru un cutremur de magnitudinea celui petrecu recent in Italia. Declaratia Ministrului este una ingrijoratoare, acesta a declarat ca Sistemul Sanitar nu este pregatit.
Nu, nu este pregatit . Mi-ar fi placut sa pot spune altceva. In momentul acesta, cred ca o catastroda de genul acesta ar fi o provocare majora pentru sistemul de sanatate. Si ma refer, vreau sa fie foarte clar, la infrastructura. Pentru ca, asa cum stim cu totii, avem multe spitale vechi, Nu ma refer la mobilizarea echipei medicale si de interventie in situatii de criza, in catastrofe. De aceea, in urma cu o saptamana am inceput evaluarea infrastructurii spitalelor pentru a vederea care este situatia din punct de vedere al riscului sismic”, a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.
Vezi si:  Anunt SOCANT! ” Bucurestiul NU este pregatit. Vor muri cateva mii de oameni”
In urma cutremurului din Italia si-au pierdut viata si doi cetateni romani, in timp ce alti patru au fost raniti, iar opt romani sunt dati disparuti. Alti zece romani sunt adapostiti la o tabara de sinistrati, a anuntat Ministerul de Externe, in aceasta dimineata.Adauga un comentariu