Actualitate

Ministrul Sanatatii vine la Iasi. Vlad Voiculescu va vizita si spitale

Publicat: 28 sept. 2016
1

La sfarsitul saptamanii, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, va efectua o vizita la Iasi, principala tema de discutie fiind Spitalului Regional de Urgenta, care urmeaza sa se construiasca in urmatorii ani la Iasi. Despre acest proiect se discuta de 9 ani si totul a ramas la nivel de discutie. La Iasi, institutiile abilitate nu s-au inteles asupra amplasamantului. Este greu de crezut, avand in vedere cei 9 ani de polemici, ca in viitorul apropiat se va turna macar temelia pentru acest spital regional de urgente, absolut necesar.

Din informatiile detinute, ministrul, specialist in finante, a fost invitat si la Institutul de Boli Cardiovasculare si la Institutul Regional de Oncologie, ambele unitati medicale fiind in administrarea Ministerul Sanatatii. Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi ii va prezenta noul proiect de extindere a unitatii medicale. In spatele Spitalului Parhon din Copou exista un teren unde ar urma sa se construiasca un corp de cladire a Institutului de Boli Cardiovasculare, cu heliport si amenajarea unui parc modern pentru bolnavi. Condcerea Sindicatului Sanitas Iasi va solicita o intalnire cu ministrul Vlad Voiculescu.

„Daca ministrul Sanatatii va veni la Iasi, bineinteles ca vom avea o intalnire cu dumnealui, pentru a discuta despre probleme din sistem, nerezolvate de atat timp. Vom solicita si un raspuns la memoriul pe care l-am inaintat de aproape 3 saptamani, in legatura cu organizarea si desfasurarea concursului pentru posturile de asistent medical principal sef la Institutul de psihiatrie Socola din Iasi. Au fost sesizate o serie de nereguli si noi am solicitat un punct de vedere de la minister pe care nu l-am primit nici acum”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sanitas Iasi. Este prima vizita pe care Vlad Voiculescu o face la Iasi, dupa numirea in fruntea Ministerului Sanatatii.

Comentarii
  • Bravo! In sfârșit, o atitudine de lider sindical! Așteptăm fapte, nu vorbe! In ce privește sporurile din sănătate, de ce nu sunt raportate la salariul negociat din contract, ci sunt raportate pe un salariu din trecut? Pentru restul iobagilor din sanatate care muncesc alături de medici, de ce sunt plătiți cu un spor de noapte minimal, raportat pe salar istoric, iar medicilor le plătesc gărzi? Pentru unii, noaptea înseamnă garda , pentru restul echipei de iobagi e spor de 15%?

Adauga un comentariu