Actualitate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, contrazice Poliția în cazul celor 3 morți de la Spitalul Victor Babeș – VIDEO

Publicat: 13 apr. 2021
Vlad Voiculescu, fostul ministrul al Sănătății la o conferință de presă la Palatul Victoria
Vlad Voiculescu lansează o serie de atacuri dure după ce a fost demis de către premierul Florin Cîțu
După ce Poliția Capitalei a anunțat marți că s-a sesizat din oficiu cu privire la cei 3 pacienți morți la „Victor Babeș”, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat într-o conferință de presă că el a cerut să fie anunțată imediat Poliția.Vlad Voiculescu a spus că „după ora 18.00 a fost confirmată problema de la Victor Babeș”, moment în care el a sunat imediat la alte spitale să găsească locuri pentru pacienți, după care a mers la fața locului. „Undeva între 18.30 şi 19.00 am fost la spital”, a indicat el. Voiculescu a menţionat ca el a aflat „în jurul orei 18.00”. Ministrul a spus că s-a mai asigurat ca a fost anunţată Poliţia.

„La 19.25 ministrul a solicitat să fie chemată poliţia”, a declarat un secretar de stat.

Întrebat de ce presa a fost informată abia după 3 ore de la producerea incidentului, Voiculescu a indicat: `Esential în această situaţie este să încerci să ajuţi, pe urmă a doua prioritate sa anunţă organele cu atribuţii, poliţia în acest caz, pe urma anunţi familia, pe urma comunicat de presă, acesta este ordinea logică a lucrurilor”.

Vlad Voiculescu, despre conferinţa de presă de după tragedia de la Victor Babeş

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, recunoaşte că nu a fost invitat la conferinţa de presă de la Guvern, luni seara, după incidentul de la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş. Acesta afirmă că Arafat a oferit toate detaliile tehnice relevante.

„Cred că premierul l-a invitat pe doctorul Arafat la conferinţa de presă pentru a comunica pentru ca cel care este direct implicat în operarea acestei unităţi mobile de terapie intensivă să poată să ofere toate detaliile tehnice pe care, de altfel, le-a şi oferit.

Dacă m-ar fi invitat, aş fi mers. Dar înţeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe doctorul Arafat şi cred de altfel că explicaţiile de ieri au fost mai mult decât binevenită”, a declarat Vlad Voiculescu.

Trei pacienţi cu COVID-19 au murit la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş”, din primele informaţii rezultând că s-a produs o defecţiune la instalaţia de oxigen.

Vlad Voiculescu a dispus verificări naționale după tragedia de la Babeș

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut verificări la toate DSP-urile din  țară pentru a vedea în ce stare se află unități ATI. Decizia vine după tragedia de la  Spitalul Victor Babeș din București, unde trei femei au murit din cauza lipsei de oxigen.

„Am solicitat astăzi la DSP București avizul de funcționare al ATI. DSP a eliberat în 9 aprilie aviz de funcționare cu caracter temporar, la fel ca în alte cazuri. Din punctul de vedere al DSP, unitatea ATI repectă normele de funcționare și de igienă publică. Am cerut DSP-urilor să prezinte avizele de funcționare.

Astăzi avem 1687 paturi avizate de DSP, din care 50 sunt destinate copiilor. Există 50 de pacienți internați în plus față de paturile anunțate. Avem 846 de pacienți în UPU în toată țara, avem 240 de pacienți intubați”, a declarat Voiculescu.

Comentarii
  • Un copitec retardat care se pisha in capul lui căcîțu cu toata sleahta lui de penelepre imputite si sfideaza acest popor cu incuviintarea jegurilor de bârnă, cioclosh si kknis!

Adauga un comentariu