National

Ministrul Sportului nu vrea înghețarea Ligii I: „Nu e oportun!”

Publicat: 21 iul. 2020
ALT=
Structura anului şcolar se modifică

 Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Store, nu vrea înghețarea Ligii I Ionuț Stroe susține că nu este de acord ca sezonul 2019 – 2020 să fie întrerupt, așa cum cer oficialii echipelor Politehnica Iași, Dinamo București și Universitatea Craiova.

Dinamo București și CFR Cluj sunt grupările cele mai afectate echipe din Liga 1 de noul virus asiatic, dar ministrul Ionuț Stroe spune că vrea ca Liga I să se termine pe teren, chiar dacă există probleme mari.

Ministrul Tineretului și Sportului susține că decizia aparține Liga Profesionistă de Fotbal, aceasta urmând să decidă în ceea ce privește modul în care se va termina sezonul 2019 – 2020.

„Nu cred că este momentul oportun ca să întrerupem campionatul. Liga 1 are cadrul legislativ și cel medical care permite terminarea competiției. Nu este un efort prea mare. Mai sunt 3 etape. Prefer o competiție terminată pe teren, chiar dacă sunt echipe carantinate.

Nu e vorba doar de Dinamo, ci și CFR Cluj. Sunt cifre foarte mari, dar asta ține de o responsabilitate pe care trebuie să o aibă fiecare echipă. Eu cred că aceste echipe ar fi trebuit să respecte mai riguros sfaturile noastre. Se putea evita situația asta dacă respectul cererea de a sta în cantonament“, a spus ministrul Ionuț Stroe.

Ministrul Sportului nu vrea înghețarea Ligii I: Anchete epidemiologice la cluburi

Ionuț Stroe anunță că se vor face mai multe anchete epidemiologice la cluburile din Liga I și spune că amânarea meciurilor este decizia LPF.

„Se vor face anumite anchete epidemiologice, sunt sportivi internați în spital, carantinați. Liga Profesionistă de Fotbal este în măsură să amâne aceste meciuri, să stabilească anumite rezultate, iar dacă nu ne încadrăm în termenul de până la 3 august, atunci să ia măsuri în legătură cu modul în care trebuie să se termine sezonul. Această dată de 3 august nu este negociabilă.

Eu sunt optimist și mi-ar plăcea să învățăm din aceste experiențe, chiar dacă ele sunt negativ. Datoria noastră este să sprijinim sportul”, susține Ionuț Store.

Izolare totală pentru echipe

 Ministrul Sportului a solicitat ca echipele din Liga I să revină în izolare totală până la finalul campionatului.

„Liga 1 are toate condițiile să-și ducă competiția la bun sfârșit. Dacă nu reușesc să aibă loc toate meciurile până pe 3 august, până când trebuie să avansăm echipele, LPF trebuie să vină cu propuneri pentru stabilirea unor rezultate sau a clasamentului final. 

Cred că pentru ultimele trei etape, care mai sunt de disputat în play-off, pentru că el contează cel mai mult, cred că ar fi cea mai la îndemână situație. Nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să fie protejate suplimentar, echipele să apeleze la acest tip de cantonament, izolându-se de ceilalți. E prima soluție avansată de Ministerul Sportului, împreună cu Ministerul Sănătății“, a declarat Ionuț Stroe.

Șase persoane de la CFR Cluj, infectate cu COVID-19 și 11 cazuri la Dinamo

Șase persoane de la CFR Cluj au fost anunțate că au fot infectate cu COVID-19. Potrivit surselor din cadrul clubului din Gruia, pe lângă Alexandru Păun şi Grzegorz Sandomierski,au mai fost testați pozitiv mijlocașul Damjan Djokovic, antrenorul cu portarii Cristian Moldovan, secundul Costin Curelea și preparatorul fizic Cristian Dragota.

La Dinamo, în ziua meciului cu Chindia Târgovişte. Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ştefan Fara, Alexandru Răuţă şi Vali Lazăr au fost atunci depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. La doar o zi distanţă, Andrei Sin a fost şi el testat pozitiv cu COVID-19.

 La două zile distanţă, alţi trei fotbalişti de la clubul din Ştefan cel Mare au fost informaţi că au fost infectaţi cu noul coronavirus. Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic şi Dan Tălmaciu sunt cei trei jucători care au primit răspuns pozitiv, sâmbătă, la testele efectuate.

 Duminică, Dinamo a ajuns la 11 cazuri de COVID-19, după ce maseurul echipei a fost testat, la rândul său, pozitiv la noul coronavirus.  Jucătorii de la Dinamo infectați cu noul coronavirus sunt Mihai Popescu, Ricardo Grigore, Filip Mrzljak, Alexandru Răuță, Vali Lazăr, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Dan Tălmaciu și Sașa Mitrovic.

 

Adauga un comentariu