Actualitate

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe, ia în calcul o posibilă revenire a spectatorilor pe stadioane la sfârşitul toamnei

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Tineretului și Sportului Ionuţ Stroe ia în calcul o posibilă revenire a spectatorilor pe stadioane la sfârşitul toamnei
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre activitatea fizică în România

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, susţine, într-o postare publicată marţi, 15 septembrie 2020, pe o plaftormă de socializare, că instituţia pe care o conduce va lua în calcul posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane la sfârşitul toamnei, dar în anumite condiţii.

„La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clar şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare”, a scris Stroe pe contul personal de Facebook.

Acesta a ţinut să sublinieze faptul că „responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparţine în egală măsură autorităţilor, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar şi organizatorilor acestor meciuri”.

Competiţiile sportive din România, întrerupte la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-au reluat la 13 iunie, când au fost organizate primele meciuri din Liga I la fotbal. Ulterior s-au reluat concursurile şi la alte discipline sportive, însă la toate accesul spectatorilor a fost interzis, conform restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei.

Ministrul Ionuț Stroe este supărat pe cei de la Petrolul

Ministrul Tineretului și Sportului a menționat că gruparea Petrolul Ploiești nu l-a informat despre situația jucătorilor testați pozitiv în urmă cu câteva săptămâni.

„Cei care s-au confruntat cu cazuri de COVID au intrat într-o relație cu MTS. Cei de la Petrolul nu ne-au informat însă în legătură cu situația de acolo. Dinamo când a avut acel caz ne-a comunicat, cei de la Botoșani la fel, însă cei de la Petrolul nu. Dar nu dramatizăm. Sunt puțin îngrijorat de actualele cifre ale pandemiei, dar filtrele noastre, procedurile și testarea ne-au făcut să identificăm cazurile inerente de coronavirus înainte ca participanții să intre în aceste competiții sportive. În acest fel am evitat transformarea sportului românesc într-un focar de COVID-19″.

Ediția 2019-2020 a Ligii I la fotbal, întreruptă la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, a fost reluată începând cu 13 iunie, dar fără spectatori, conform restricțiilor impuse de autorități.

MTS promite investiții de 180 de milioane de euro: bani pentru cluburi, săli și terenuri noi

Ionuț Stroe a vorbit și despre planurile de investiții în sportul românesc. Oficialul a precizat ce investiții va face Guvernul României în sport.

„Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere. Vor fi 100.000 de beneficiari, iar bugetul total este de 30.000.000 de lei. Voucherul va fi de 300 de lei per copil și va viza susținerea cheltuielilor pentru echipament. Programul va începe în toamnă. Vrem să-i îndreptăm pe cei care practică sport într-un cadru organizat. Vom acorda sprijin cluburilor private și de stat, chiar și federațiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma toată e de 180 de milioane de euro, din bani europeni. Vorbim de investiții în terenuri de antrenament, de centre de recuperare medicală, noi tehnologii. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 1.500 de structruri sportive.

Vom construi 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 Săli Polivante, cu o capacitate în 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 de săli de sport și 400 de baze sportive.
Avem nevoie în București de terenuri de tenis. Am demonstrat că putem avea viitor în acest sport. Simona Halep poate fi un atu, un sprijin în a realiza aceste investiții. Arenele BNR sunt nefolosite și în stadiu avansat de degradare. Ele trebuie răscumpărate de stat, MTS sau Primărie, de la BNR, care a făcut o investiție acolo. Statul trebuie să demareze discuțiile. Arenele BNR reprezintă marea oportunitate de a avea un mic Roland Garros al Bucureștiului. Am vorbit cu premierul Orban și țin mult la acest proiect”, a spus Ionuț Stroe la conferința de presă,

Adauga un comentariu