Actualitate

Ministrul Transporturilor, demisia! Adio Autostrada Tg. Mures – Iasi! Felix Stroe face ce vrea cu bugetul tarii

Publicat: 18 dec. 2017
Editia PDF
14 Oct. 2019

Doi deputati ai partidului PMP, respectiv Marius Pascan de la PMP Mures si Petru Movila de la PMP Iasi, solicita premierului Mihai Tudose sa il demita urgent pe Felix Stroe, ministrul Transporturilor. Acestia au aratat ca bugetul Romaniei pentru infrastructura va fi folosit doar in interes propriu, intrucat Stroe a decis ca Autostrada Targu Mures – Iasi – Ungheni, un proiect pe care s-au cheltuit deja inutil zeci de milioane de euro, va deveni Autostrada Brasov – Valea Oituzului – Onesti – Bacau – Iasi. 

"Am interpelat, de curand, Ministerul Transporturilor in legatura cu stadiul actual al proiectului privind construirea Autostrazii Targu-Mures – Iasi – Ungheni (A8) – Autostrada „Unirii”, intrucat pentru realizarea acestei autostrazi am si initiat, impreuna cu colegul deputat PMP din Iasi, Petru Movila, un proiect legislativ, care a fost, recent, adoptat tacit de catre Senatul Romaniei. Atentie, in 10 noiembrie 2017, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a raspuns oficial interpelarii mele, indicand ca Obiectivul „Autostrada Targu-Mures – lasi – Ungheni” este cuprins in Master Planul General de Transport al Romaniei, document strategic aprobat prin H.G. nr. 666/2016, in vederea finantarii externe nerambursabile, fiind impartit in 3 proiecte: Autostrada Targu-Mures – Ditrau, Autostrada Ditrau – Targu Neamt si Autostrada Targu Neamt – lasi – Ungheni. Aceste sectoare se afla, conform raspunsului ministrului, in diferite faze de licitare a proiectelor privind studii de fezabilitate sau revizuire a celor realizate anterior, de elaborare a proiectelor tehnice de executie sau obtinere a acordurilor de mediu, fiind precizate si termenele asumate de catre cei responsabili in acest sens.

In schimb, la doar o luna de zile de la raspunsul ministrului Felix Stroe la interpelarea mea, acesta sustine in cadrul lucrarilor Comisiilor reunite de buget-finante ale Parlamentului o noua strategie, personala, conform careia, citez, „Facem autostrada Iasi – Bacau – Onesti – Valea Oituzului – Brasov, intrucat este un traseu mult mai usor de realizat“, comparativ cu varianta Targu-Mures – Iasi – Ungheni. Este naucitoare si de-a dreptul iresponsabila o asemenea pozitie din partea ministrului in cauza, cata vreme pentru Autostrada A8, in varianta sa oficiala, cuprinsa intr-o hotarare de guvern si inclusa deja in Master Planul General de Transport al Romaniei, aprobat de Comisia Europeana, s-au cheltuit deja zeci de milioane de euro pentru studii de fezabilitate iar in documentele oficiale nu apare nicio referinta privind aceasta varianta subiectiva a ministrului Felix Stroe. 

Aflam insa ca decizia ministrului de a schimba un proiect national cu un proiect personal nu este deloc intamplatoare ci, printr-o „coincidenta”, Felix Stroe are interese financiare in zona Bacaului, controland regia de apa din Onesti. Adica, SC RAJA SA Constanta a preluat in acest an serviciul de furnizare a apei in municipiul Onesti iar Felix Stroe, presedintele PSD Constanta, a fost directorul general al societatii din anul 2003 pana acum doua luni, cand a preluat portofoliul Transporturilor. Pe langa Onesti (Bacau) si Constanta, RAJA asigura furnizarea apei in alte sase judete: Ialomita, Calarasi, Ilfov, Dambovita, Prahova si Brasov.

Iata, asadar, cum face si desface PSD prin liderii sai infrastructura Romaniei, dupa cum stabilesc interesele de grup infractional organizat aflat la guvernarea Romaniei. Mai mult, se demonstreaza inca o data ca judetul Mures nu conteaza in asumarile politice si cu caracter electoral ale marilor proiecte nationale, decat in masura in care UDMR revendica vreo pretentie cu caracter etnic. Le recomand acum udemeristilor sa reactioneze, sa riposteze politic, si sa nu voteze alaturi de PSD – ALDE modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, facand astfel dovada ca, intr-adevar, tin la judetul Mures, se impotrivesc izolarii economice a acestuia si ii preocupa bunastarea cetatenilor pe care ii reprezinta. Sa nu uitam ca, anul trecut, lideri ai PSD indicau si mutarea traseului autostrazii Brasov – Targu-Mures, invocand un nou traseu preferabil: Brasov – Sibiu. 

Va intreb, cu ce v-au gresit muresenii incat sa-i pedepsiti astfel politic, tradandu-le si interesele nationale si cele privind dezvoltarea economica pe termen lung, prin intelegeri de haita preocupata doar de profiturile personale, prin trocuri legislative discriminatorii etnic, prin complicitati cu UDMR, prin asumari legislative cu caracter de scut penal impotriva justitiei absolut revoltatoare?!

Ȋmpreuna cu colegul meu de la Iasi, deputatul Petru Movila, solicit primului-ministru, Mihai Tudose, sa-l demita urgent pe ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care considera ministerul propria mosie iar proiectele acestuia si bugetul pe care-l are la dispozitie par propria pusculita. Sa nu mai vorbim ca genereaza pentru Romania in plan extern o situatie ridicola, in raport cu Comisia Europeana, careia va trebui sa-i explice cum de tara noastra a cheltuit zeci de milioane de euro pentru studiile aferente Autostrazii A8, a inclus-o in Master Plan, a promovat o hotarare de guvern in acest sens, iar acum s-a razgandit brusc si o apuca intr-o alta directie, dupa cum i se nazare unui ministru aflat vremelnic si, se pare, din greseala intr-o astfel de functie. Este inacceptabil ca un astfel de ministru sa mai ramana macar o zi in functia respectiva, cu atat mai mult cu cat m-a mintit prin raspunsul pe care mi l-a furnizat la interpelarea pe aceasta tema, pe care i-am adresat-o in urma cu o luna", a declarat Marius Pascan, deputat PMP de Mures.loading...

Comentarii
  • Nu mai ai loc de viziunea pensionarilor militari! ! Ar fi fost utila parerea lui despre domeniul maritim, nu despre uscat! Tinerii migreaza si datorita celor de varsta lui! Stranepoteii lui ar fi bucurosi daca ar sta cu ei acasa sa*i creasca!

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit