National

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, despre infrastructura rutiera: „Sunt 13 santiere, care insumeaza 169 de kilometri de autostrada”

Publicat: 26 iul. 2018
1

Lucian Sova a vorbit in aceasta seara la Antena 3 despre infrastructura rutiera si infrastructura feroviara.

„Sunt 13 santiere, care insumeaza 169 de kilometri de autostrada. In sase luni, am eliminat toate barierele care stateau in calea dezvoltatorilor. Este prima data, in romania, cand in calea santierelor deschise, statul nu mai sta cu nimic. Majoritatea intarzierilor au fost generate de faptul ca o parte din ele au fost imputate statului. Am simtit ca trebuie sa fac acest lucru. Am reusit sa elimin aceste bariere”, a spus ministrul. 

Vezi si: Ministrul Transporturilor: "CFR Calatori nu va avea vagoane suficiente pentru a satisface nevoia de trafic"

Despre Autostrada Deva-Lugoj, ministrul Transporturilor a spus ca „Este un lot la care se lucreaza foarte bine si este un antreprenor roman, care isi va respecta termenul in privinta darii in folosinta”. Ministrul a mai precizat ca autostrada trebuie terminata pana in anul 2019. 

Lucian Sova a mai spus ca in cazul lucrarilor care au intarzieri, se vor percepe penalitati.

„Atata timp pierdut in ultimii ani, nu se poate sa nu isi gaseasca si o responsabilitate penala. Nu pot sa spun ca in ultimele luni la CNAIR lucrurile treneaza. (…) Ma bucur de exigenta presedintelui Liviu Dragnea, programul de guvernare este sfant. Stiu obiectivele asumate si din aceasta perspectiva, ma bucur de sustinerea totala a presedintelui Liviu Dragnea”, a spus ministrul. 

Adauga un comentariu