Actualitate

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, dupa o vizita incognito: ”M-am saturat de antreprenori neseriosi”

Publicat: 19 mai 2019
1

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a rupt contractul cu asocierea de firme care ar fi trebuit sa finalizeze centura ocolitoare a orasului Tecuci, dupa ce, duminica, la vizita in santier, ministrul a gasit zone in care nu s-a lucrat, desi soseaua avea termen de finalizare 12 luni.
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, pe santierul centurii ocolitoare a orasului Tecuci, ca lucrarile treneaza de 5 ani si nu va mai tolera acest lucru. Astfel, ministrul a rupt contractul cu asocierea de trei firme din Italia care ar fi trebuit sa finalizeze soseaua.
In 2017 i-am spus antreprenorului ca daca nu se mobilizeaza si nu incepe sa lucreze vom lua masurile care se impun. Din pacate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte putin la un obiectiv care treneaza de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa asa cum spune termenul contractual, in 12 luni. Vorbim de o varianta de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementarii”, a spus Razvan Cuc.

Atentie! UBER nu este interzis. Razvan Cuc: Este un ''fake news''

Ministrul i-a cerut directorului CNAIR, Narcis Neaga, sa elibereze certificat negativ si sa scoata „imediat” la licitatie lucrarile pentru centura ocolitoare a Tecuciului.

M-am saturat de antreprenori neseriosi, m-am saturat de antreprenori care vin in Romania, castiga o licitatie, apoi cauta subcontractori sa lucreze pentru ei si, asa cum am spus, daca vii in Romania si nu iti faci treaba, reziliem contractul. Eu am contractul cu graficul de implementare (…), domnule director Neaga il aveti, il reziliati si certificati negativ. Evaluati de urgenta ce mai este de executat si va rog sa scoateti imediat la licitatie acest obiectiv pentru ca oamenii din Tecuci merita acest lucru, la cat au asteptat. Finantare este, dar e nevoie si de constructori seriosi care sa vina si sa munceasca, nu doar care vin, isi iau contractele si apoi cauta tot felul de clauze (…) Din punctul meu nu mai au nicio scuza, am incheiat relatia contractuala dintre Compania Nationala de Autostrazi si aceasta firma neserioasa”, a mai spus Razvan Cuc.
Intrebat in cat timp va exista un nou contract pentru lucrarile de pe centura ocolitoare a orasului, ministrul a raspuns ca spera ca pana la sfarsitul lunii septembrie – octombrie sa existe un nou contract pentru acest obiectiv. Lucrarile la centura ocolitoare a Tecuciului ar fi trebuit sa fie finalizate la sfarsitul anului 2016. Valoarea contractului se ridica la 51,5 milioane de lei, fara TVA.
Reprezentantul asocierii de firme care lucreaza pe centura ocolitoare a orasului Tecuci a declarat presei ca nu s-a avansat cu acest obiectiv din cauza unor probleme tehnice.

Comentarii
  • Serios ??? i-auzi. Și cine le-a permis mă să fie neserioși ??? nu tot voi lipitorile din politică ??? vă mai urneați poponețurile dolofane de pe scaune să mergeți pe șantiere sau prin spitale ??? v-ați lăudat că veți face ceva cu așa-zisele ,,contestații” la licitații, care sunt depuse doar pentru a frâna sau stopa începerea anumitor proiecte de dezvoltare sau a anumitor lucrări. Ați mai făcut ceva în acest sens ??? ciu-ciu. Cred că în spatele acelor contestații sunteți chiar voi, care normal nu vreți să începeți anumite lucrări din lipsă de bani, din ură față de o anumită zonă sau din dorința de a lungi treburile până în campaniile electorale, ca apoi să aveți cu ce ,,scoate ochii” electoratului. Altă explicație nu găsesc. Voi de sus din vârf, priviți și tăceți, cum alte firme ,,pun piedică” prin acele contestații, la realizarea proiectelor. Nu mai jucați teatru, că lumea vă cunoaște jongleriile.

  • Dar din 2016 si pana acum in campania electorala de ce nu v-ati saturat de antreprenori neseriosi carora chiar unele institutii ale statului cred ca le dau contracte cu dedicatie ? Mai, oare voua nu va e greata de voi insiva cand trompetati asemenea minciuni gogonate ? nici acum cand lumea va stie jocurile, nu vreti sa incetati cu minciunile si abureala ?

  • Da neserioși ăștia care îs bogați. Nimeni nu știe de unde au bani, dar unii recunosc, DIN MEDITAȚII, pai și când vezi ca unii profesori îs săraci, vorba mitului GHINION,!

Adauga un comentariu