National

Ministrul Transporturilor tocmai a facut anuntul. Cand incep lucrarile la autostrada Sibiu-Pitesti

Publicat: 09 dec. 2015
1

Lucrarile la autostrada Pitesti – Sibiu ar putea incepe la 1 ianuarie 2017, iar licitatiile vor putea incepe in vara anului viitor, a declarat miercuri Dan Costescu, ministrul Transporturilor, in cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget.

„Din pacate nu a fost demarata din timp ca sa poata incepe acum executia. In acest moment noi am inceput procedurile pentru studiul de fezabilitate si incercam sa acceleram, sa devansam programul pe care l-am primit, sa-l aducem cat mai aproape de noi. (…) Sunt studii de fezabilitate pe capete.

Citeste si Premierul Dacian Ciolos, anunturi importante pentru romani

Ele trebuiau sa se incheie la 15 decembrie in acest an. Consultantul extern ne-a recomandat sa extindem aceasta perioada pana la urmatorul termen, pana la 15 iunie, pentru a nu grabi acest lucru pentru ca fusesera sarite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare ca au fost problema la Orastie Sibiu. In vara vor putea fi demarate, dupa studiul de fezabilitate, licitatiile pentru proiectare si lucrari, iar asta inseamna ca la 1 ianuarie 2017 vor putea incepe lucrarile”, a spus Costescu.

Citeste si Daniel Constantin: Proiectul de buget – un „copy paste” nereusit dupa bugetul lasat de Victor

El a precizat ca una dintre probleme este insuficienta pregatire a proiectelor.

„Constatand acum problemele pe care le vedem cu Orastie-Sibiu si cu celelalte lucuri care se demoleaza, am comparat cu ceea ce se intampla in alte tari si am observat ca problema noastra este insuficienta pregatire a proiectelor. Vrem sa ne grabim. Avem o foame de autostrazi, de drumuri, cai ferate, dar in dorinta noastra sarim peste etape care, dupa, ne costa.

Citeste si Protest in fata Prefecturii Iasi. Iesenii cer autostrada

Oricat de nepopular as fi, eu o sa raman la convingerea ca un lucru bine facut inseamna un lucru bine pregatit. In Germania, un stadiu de pregatire a unei autostrazi si a unui obiectiv de investitii este de 4 ani, in Romania avem chiar un an si jumatate. Urmarile se vad in segmente de genul Orastie – Sibiu sau in alte segmente”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Adauga un comentariu