Stiri Turism

Ministrul Trif a auzit de hotelieri care au majorat tarifele pentru turisti cu vouchere, dar nu exista plangeri

Publicat: 04 oct. 2019
9

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat miercuri, ca a auzit ca unii hotelieri au majorat tarifele pentru turistii cu vouchere de vacanta, ceea ce este ilegal, dar ca deocamdata nu exista nicio plangere in acest sens.

"Vreau sa va spun ca este o sanctiune extrem de drastica, care poate fi aplicata atat de Ministerul Turismului, prin organele de control, cat si de catre Protectia Consumatorului. Sanctiunea se ridica undeva la 30.000 de lei, iar sanctiunea aplicata de Protectia Consumatorului poate ajunge chiar la 100.000 de lei. Sunt sanctiuni drastice. Orice turist poate sa semnaleze acest lucru, se poate si proba foarte usor, toti avem acum telefoane mobile, se poate face o poza, o inregistrare audio, video, care sa dovedeasca acest lucru. Ii incurajez sa vina la noi sa depuna sesizari, pentru ca nu este o practica normala si clar, trebuie descurajate aceste practici", a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, deocamdata niciun turist nu s-a plans in scris, la minister, ca ar i-ar fi fost cerut mai multi bani, fata de restul turistilor, pentru ca a achitat cu vouchere de vacanta.

"Nu am primit sesizari, am auzit despre aceste practici, dar am ramas doar la stadiul de auzit, controalele nu au relevat acest lucru. E important ca un turist cand intampina o astfel de problema, sa ne sesizeze imediat", a mai declarat Bogdan Trif.

Adauga un comentariu