National

Ministrul ungar de Externe, mesaj dur transmis lui Klaus Iohannis: „Trebuie să-i fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor din Ardeal și Secuime l-au votat la alegerile prezidențiale”

Publicat: 29 apr. 2020

Ministrul ungar de Externe, Szijjarto Peter, cere mai mult respect din partea președintelui Klaus Iohannis și-i amintește acestuia că maghiarii din Transilvania, în marea lor majoritate, l-au votat la prezidențiale.

„Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea cererea, mesajul și apelul nostru către președintele României este simplu: mai mult respect pentru maghiari”, a spus Szijjarto Peter, într-un mesaj video, în limba maghiară, postat pe Facebook.

„Noi suntem interesați să menținem relații bune cu România întrucât suntem parteneri economici importanți. Dar și maghiarii care trăiesc în Transilvania și Secuime au interesul ca cele două state să aibă o relație normală. Din păcate, în ultimele zile, reprezentanți ai statului român, unul după celălalt, au făcut declarații care îngreunează în mod expres menținerea bunelor relații de vecinătate. Astăzi, președintele României a făcut o declarație în mod expres necivilizată și propice pentru incitarea la ură. Domnului Iohannis trebuie să-i fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor din Ardeal și Secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea cererea, mesajul și apelul nostru către președintele României este simplu: Mai mult respect pentru maghiari”, a spus Ministrul ungar de Externe.

Comentarii
  • SI CARE E PROBLEMA CA L-AU VOTAT SI UNGURII PE D-L IOHANIS FUTUVA-N GURA VOASTRA DE UNGURI SPURCATI, MAGHIARI, BOZGORI SA IESIM POSIBIL CU TOPOARE SA VA KRAPAM CAPUL DE UNGUR IDIOT. DE CE L-ATI VOTAT VOI PE DOMNUL IOHANNIS , NOI ROMANII L-AM VOTAT, FUTUVA-N GURA DE BOZGORI IMPUTIT , MAAAAAAAAARS ACSA LA VOI LA ORBANUL VOSTRU IN UNGARIA , CE IDIOT CINE SPUNE ASA CA UNGURII MAGHIARI BOZGORI L-AU VOTAT PE IOHANIS SI ACUM D-L IOHANIS TREBUIE SA PLATEASCA INTELEG SI ROMANIA PENTRU CA L-AU VOTAT, NOOOOOOOOOOOOOOOOOOI ROMANII L-AM VOTAT PE PRESEDINTELE NOSTRU, VOI BOZGORII VOTATI-VA PRESEDINTEELE IN UNGARIA IN TARA VOASTRA

  • După ce că ești prosst ești și fudul, uăi nene! Tot opincar, degeaba ai agățat opinca… Ce vă aprindeți așa la prima scânteie? Are dreptate bozgoorul, cam toti etnicii maghiari și sași au votat cu Iohăniță, nu cu PSD ca țiganilii… De la unguri avem multe de invățat, tati!!! Avem noroc cu singurul vecin de la care avem ce învăța, dar ți-ai gasit, noi tot pe interlopeala si pe vrajeala/pă mangleală dă 30 de ani ne manâncă toate javrele din traistă si culmea, Ungaria si secuii sunt de vină! Esti jmecher, imi place cum iei foc! Stai jos, nota 4!

  • Cum sa burzuluit NEAMTU’ , au lasat-o mai moale , Probabil si-a adus aminte instantaneu de opinca ROMANEASCA pusa in parlamentul de la budapesta , in 1919 cand alt neamt era in capul TARII , Asta ca sa vezi cine -i tradatorul si cine sint aliatii pe care bzi-ul ii pupa-n dos

  • bai fanica neam de creier in traista din fundul dosului si bugetar pupapoale rosii si cururi sovietice te du in mujicia si fa’ sluj stapanilor tai , mai invata -te cu mai multa stevie si ulei de baie

  • Brava, Bulinov! Cand te externeaza de la Socola sau de la Dr. Vicol nr.10 să mergi in secuime sa-i bei pe hunguri să te jmecherești, blea! Până atunci, pașol na turbinca!

  • ,,mai mult respect pentru maghiari”, a spus Szijjarto Peter, într-un mesaj video, în limba maghiară, postat pe Facebook.CE VOR?? VOR PUPATI IN KUR? CARE RESPECT MAI MULT DECAT IL AU, AU TOATE DREPTURILE, VOR MAI MULTE DREPTURI DECAT NOI NATIA ROMANA? Ei trebuie sa ne respecte mai mult pe noi ca sunt foarte obraznici, depasesc limitele arogantei, ROMANIA A CAUTAT PREA MULT IN COARNE LA UNGURI , AM FOST PREA BUNI SI PERMISIVI CU UNGURII,AU SI VOR MAI MULTE DREPTURI DECAT NOI, DE ACEEA SI-AU LUAT-O IN CAP. Dac l-au ales pe IOHANIS, l-au ales in schimbul autonomiei secuiesti sau cum????

  • Dupa ce a invrajbit natia romana in interior,acum mai face acest lucru cu alte natii din exterior.Iohhanis nu are calitati de conducator,pentru binele unei societatii.Dupa ce si-a vazut si al doilea mandat sta linistit la Cotroceni invrajbind in continuare romani.A franat mai intii PSD la guvernare,acum franeaza PNL-ul,implicanduse in conducerea guvernului.Asa,acest presedinte submediocru, ne-a franat tara timp de 6 ani,vizand propriul interes.

  • taci psd-istule ca PSD cu aceste manevre fasciste impotriva Romaniei nu va ajunge niciodata la guvernare, loviti in Iohannis dar uitati ca romanii TAXEAZA TOT LA VOT, D-l Iohanis alegeri anticipate sa eliminam PSD-UL nazist , fascist, AFARA DIN PARLAMENT PSD din contributiile noastre va trageti salariile uriase, IOHANNIS SA TAIE IN CARNE VIE !!!! PSD FACE DISCORDIE ,URA SI DEZBINARE NATIONALA SI LOVESTE PENTRU CA NU A CASTIGAT SI NU VA MAI CASTIGA NIMIC IN TARA ASTA, NICIODATA PSD !!! CIUMA ROSIE A ROMANIEI CARE ACUM IN VREME DE PANDEMIE NU INTERESEAZA DECAT SA REOBTINA PUTEREA CU PRESIUNI POLITICE COMUNISTE, NAZISTE SI SA VANDA ROMANIA

Adauga un comentariu