Actualitate

Ministrul Vasile Dîncu, despre șansele ca Rusia să declanșeze un război la scară mondială

Publicat: 13 apr. 2022
Vasile Dincu
Ministrul Vasile Dîncu a explicat că rușii doresc mărirea forțelor din zona Lugansk pentru că acolo se află cea mai mare parte a rezistenței ucrainene

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat astăzi, 13 aprilie, pentru Antena3, că din analizele NATO sunt „șanse infime” pentru a izbucni un conflict la nivel mondial, prin atacarea de către Rusia a unui stat membru al Alianței Nord-Atlantice.

„Se pare că scenariul care e luat cel mai des în calcul este că Puţin încearcă să facă o breşă în zona Lugansk şi a malului nordic al Marii Negre, încearcă să obţină o victorie aici să deconteze ceva şi pentru opinia publică pentru 9 mai”, a transmis Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării, despre strategia de atac a Rusiei

Ministrul Vasile Dîncu a explicat că rușii doresc mărirea forțelor din zona Lugansk pentru că acolo se află cea mai mare parte a rezistenței ucrainene.

„Se încearcă mărirea forţelor din această zonă Lugansk pentru că acolo e concentrată poate cea mai importantă parte a rezistenţei ucrainene, acolo e o zonă pregătită de război, deci este un teatru de război cu vechime acolo. Marea bătălie e că ruşii să unească cele două zone şi s-a reuşit într-o anumită măsură”, a explicat ministrul.

De ce nu a funcționat încercuirea Kievului

Șeful apărării în România a informat că încercuirea capitalei Ucrainei nu a funcționat pentru ruși, deoarece trupele nu dispuneau de logistica necesară.

„Marea greşeală a ruşilor este că au încercat o încercuire a capitalei ucrainene şi un desant prin care să încearcă să preia o ţară, nu a funcţionat.

Trupele desfăşurate de ei pe întreaga granița a Ucrainei nu avea toată logistica necesară, nu avea frontul adâncimea necesară”, a spus Vasile Dîncu.

NATO este pregătită pentru orice scenariu

NATO are scenarii pentru toate situaţiile. Rusia nu are forţă necesară să deschidă un nou front. Scenariul (atacării de către Rusia a unui stat NATO) are probabilitate foarte mică, infimă. Dar al Treilea Război Mondial nu poate începe din greşeală. Nu poate fi vorba doar de nebunia unui dictator, este vorba de un sistem pe care îl are dictatorul acolo.

Acum nu avem o ameninţare, toate analizele noastre spun că nu există în acest moment un pericol pentru România.
Adauga un comentariu