Prima pagină » Turism » Info Turism » Minivacanţa de 1 mai pe litoralul românesc. Hotelierii aşteaptă turiştii, dar nimeni nu ştie care va fi situaţia Covid la acea dată

Minivacanţa de 1 mai pe litoralul românesc. Hotelierii aşteaptă turiştii, dar nimeni nu ştie care va fi situaţia Covid la acea dată

12 mart. 2021, 13:47,
BZI.ro, în Turism

Chiar dacă mai sunt două luni, românii se gândesc deja la minivacanţa de 1 mai pe litoralul românesc, mai ales că aceasta se suprapune şi cu Paştele Ortodox. Deşi hotelierii cât şi administratorii de plaje îşi aşteaptă primii turişti, nimeni nu ştie momentan care va fi situaţia Covid la acea dată.

Pe litoral, 50 de hoteluri din Mamaia şi 10 din sudul litoralului au anunţat că vor deschide în ultima săptămână din aprilie. Incidenta îmbolnăvirilor în Constanța permite acum restaurantelor să primească oaspeţi doar la 30% din capacitate.

Minivacanţa de 1 mai pe litoralul românesc

Pe litoral, proprietarii de plaje, terase şi hoteluri se pregătesc să primească turişti peste două luni, mai ales că paştele ortodox cade anul acesta în weekendul de 1 mai.

Însă cifrele pandemiei sunt în creştere, aşa că nimeni nu poate spune de acum ce va fi când începe sezonul vacantelor. Se tem şi turiştii când îşi fac rezervări, se tem şi gazdele, care vor să ia toate măsurile de siguranţă.

50 de hoteluri din Mamaia şi 10 din sudul litoralului au anunţat că vor deschide în ultima săptămână din aprilie.

Suprapunerea Paştelui cu vacanţa de 1 mai i-a determinat pe hotelieri să gândească un pachet turistic de trei sau patru nopţi. Cu toate acestea, rezervările în momentul de faţă nu depăşesc pe întreg litoralul 30%.

”Sunt temători în ceea ce priveşte restricţiile anunţate de autorităţi. Nici noi ştim pe ce ne putem baza, oamenii întreabă unde se va servi masa sau dacă se va servi masa, în cazul în care restaurantele se închid, dacă avem terasa”, spunea Elena Oprea, un manager de hotel.

”Tarifele vor fi destul de bune, în sensul că vor porni de la 228 lei pentru o cameră dublă la 3 stele în staţiunea Mamaia, ceea ce e un tarif destul de bun. În Eforie Nord tarifele vor porni undeva de la 105 lei pe noapte”, a declarat şi Ştefan Necula, director executiv la o agenţie de turism.

Restaurantele din Constanța, deschise la 30% din capacitate

De asemenea, managerii de terase spun că sunt gata să dea startul sezonului estival. Iar vestitele cluburi din Mamaia au în calcul să se transforme în restaurante în cazul în care nu vor putea să organizeze evenimente cu multă lume.

”Ba suntem deschişi, ba suntem închişi, nu ştim ce-o să fie. Este cumva dificil să ne facem un plan de acum pentru 1 mai. Pentru că ştim, peste 2 zile pot să ne spună că trebuie să închidem, că a crescut indicele de la 2 la 3, la 4, la 5, Dumnezeu ştie la cât şi automat nu putem să facem nimic atunci”, spune George Ticu, un manager de restaurant şi plaja din Mamaia Nord.

Şi în sudul litoralului, în Vama Veche, proprietarii de pensiuni se pregătesc şi ei să deschidă de 1 mai. Dar nimic nu va mai fi la fel. În trecut, aceasta staţiune era luată cu asalt de cei tineri, mai ales de cei dornici să-şi găsească perechea. În anii trecuţi, la Vama Veche petrecerile obişnuiau să înceapă abia după ora 23.00. Acum însă autorităţile locale se aşteaptă că starea de alertă să fie prelungită chiar şi de 1 mai.

Cu alte cuvinte, toate localurile trebuie închise acum la ora 22:00, mai ales după prelungirea stării de alertă, iar turiştii nu vor mai avea voie pe plajă sau pe stradă.

Incidenta îmbolnăvirilor în Constanța permite acum restaurantelor să primească oaspeţi doar la 30% din capacitate.

Chiar şi aşa, în ciuda acestor incertitudini, mulţi romani se gândesc deja la minivacanţa de 1 mai de pe litoralul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *