Local

Minte cu neruşinare! Cosette Chichirău 2021: Nu am folosit niciodată expresia ciuma roșie! Cosette Chihirău în 2018: Să scoatem ciuma roșie de la guvernare pentru totdeauna – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 sept. 2021
Cosette Chichirău, deputat de Iași din partea USR
Cosette Chichirău minte cu nerușinare în legătură cu PSD

USR-PLUS și-a făcut campanie pe teme mai puţin comune în România. Incă de la începutul particului, membrii săi au arborat slogane precum ” oameni noi în politica” sau ” transparență”. Totuşi, încet dar sigur, USR-PLUS se dovedeşte a fi un partid de vechi metehne. Este cazul şi deputatului USR Cosette Chichirău care a fost prinsă mintin cu neruşinare în direct la o emisiune TV. Întrebata despre PSD, deputatul din Iași a avut o atitudine mult mai ” calmă” şi chiar a spus că nu a declarat niciodată despre PSD că ar fi ciuma roșie. Totuşi, textele publicate pe reţelele de socializare o contrazic.

Nu este primul politician din USR-PLUS care împrumuta vechi obiceiuri ale politicii romaneşti. De exemplu Cătălin Drulă a dat afară o sportivă dintr-o funcţie de conducere iar în locul acesteia a fost numit un individ apropriat partidului.

Cosette Chichirău, deputat de Iași, minte cu neruşinare despre ” ciuma roșie”

Invitată în direct la emisiunea ” România 9” moderată de Ionuț Cristache pe data de 6 septembrie, Cosette Chichirău a fost întrebată despre situaţia din USR-PLUS. La un moment dat, Chichirău a fost întrebată de moderator despre PSD și despre posibila simpatie pentru ” ciuma roșie”.

Chichirău a declarat faptul că nu a folosit niciodată expresia menţionată de moderator şi a avut o atitudine mai degrabă amicală fată de PSD. Asta în condiţiile în care, deputatul de Iași s-a făcut remarcat prin atacurile la PSD:

Moderator: Doamna Chichirău, cu toată simpatia pe care v-o port. De când aveţi simpatie pentru ciuma roşie?

Cosette Chichirău: În primul rând eu nu am folosit niciodată expresia asta, vreau să clarific. Orice partid poate acţiona corect în anumite situaţii

Moderator: Aaa, aţi reevaluat situaţia.

Cosette Chichirău: Etichetele derivă din acţiuni. Nu există rău sau bun în mod absolut. Noi ne aşteptam să facă bine pentru România.

De altfel, Cosette Chichirău a mințit cu nerușinare în direct la televiziunea națională. Dovezile în acest sens sunt de necontestat. De exemplu, în 2018, an în care exista o luptă totală împotriva PSD, deputatul ieșean scria numeroase texte pe rețelele de socializare în care critica PSD, numindu-o ” ciuma roșie”

De altfel, Cosette Chichirău nu a mai fost atât de vocală la adresa PSD spunând că se poate discuta dacă sunt interese comune:

Moderator: Aţi încercat să aveţi o discuţie? Ei se plângeau că nu au primit niciun text de moţiune

Cosette Chichirău: Dacă avem un interes comun în a da jos Guvernul Cîțu ar trebui să nu conteze care moţiune este votată. USR-PLUS a depus o moţiune, ea este depusă, semnăturile există în original.

Secvența se poate vedea de la minutul 21.

Ion Cristoiu, critic la adresa lui Cosette Chichirău: Ea umbla cu telefonul prin WC

De altfel, după emisiune, jurnalistul Ion Cristoiu nu a ratat ocazia de a o critica pe Cosette Chichirău. Jurnalistu la scos în evidență tonul domol pe care l-a avut deputatul de Iași. Acesta a comparat-o pe Chichirău cu coana Chirița:

Am fost la Cristache, la Cristache am avut onoarea să intre prin telefon Chichirău. Cosette Chichirău care a spus următorul lucru la întrebarea pe care a pus-o corec Ionuț Cristache: De ce apelaţi voi de la USR-PLUS la ciuma roșie. Știți ce a zis Chichirău? Cosette Chichirău este un fel de coană Chiriţă nemăritată, adică ea e nemăritată, coană Chiriţă are soț, sau Luluța… că este una în coană Chiriţă. (…) A zis așa, la telefon: Aia era o etichetă electorală, noi nu credem că PSD este ciuma roşie. Înnebuneşti, mai ţineţi minte, ăştia de la USR cu Chichirău care umbla cu telefonul prin WC, ciuma roșie, venise și Tilișcă, acum spune de ce nu vine PSD să voteze moţiunea noastră. Păi nu aţi zic că e ciumă roșie? Era o propunere legală de la USR-PLUS ca PSD să fie scos în afara legii. Băi, dacă era ciuma roșie, mai ţineţi minte? Scrisese Gabriel Liceanu cu tristeţea lui (…)

 

Cosette Chichirău nu cunoaște Constituția României

Pe de altă parte, o prezență constantă în spațiul public, Cosette Chichirău a dovedit că nu cunoaște noțiunile elementare ale Constituției. Pe lângă faptul că a avut un comportament vulcanic, deputatul de Iași l-a criticat pe Klaus Iohannis. Chichirău a declarat faptul că președintele Klaus Iohannis a semnat ordinul de demitere a lui Stelian Ion fără a avea un motiv real, iar din această cauză poate fi acuzat de abuz de putere.

Ceea ce nu ştie Cosette Chichirău este faptul că din punct de vedere constituţional, președintele Klaus Iohannis este obligat să semneze propunerea de remaniere a unui ministru la propunerea premierului în exerciţiu. Acest lucru a fost lămurit printr-o decizie CCR din 2018.

Comentarii
  • Problema este ca Ciuma Rosie a devenit Galbena, cresc preturile, creste numarul de imbolnaviri Covid dar PNL si Citu au uitat ca trebuie sa mai si guverneze pentru romani, de 1 an doar lupta pentru conducerea PNL

  • Ciuma rosie, ciuma rosie, dar atuncea imi ajungea salariul, ba imi si ramanea. Acuma. cu astia, abia imi ajunge de la o luna la alta. Ce oi face la iarna, nu stiu, dar sigur n-am bani sa incalzesc toata casa. In 2020 n-am fost la vot; am gresit si iaca acuma platesc. In 2024 nu mai fac greseala asta.

  • Closet e înca sub influiența drogului din wc de nu-și aduce aminte cînd filma certurile din parlamenr cu ciuma roșie dar niciodată na filmat cu ciuma lgbtq-istă din care face parte—-sau așteaptă ca bubosul să nască—–

  • Ciuma roșie avea în vedere sa urmărească și chiar dacă simulau, totuși se gândeau și la.romanii de rand, acum, vorba celui de mai sus, dacă îmi mai rămâne de o pâine….

  • Da o poza cu chichibun nu aveti? Asta cu chichirau o sa-mi dea cosmaruri la noapte..Are o fata de parca i-a venit factura la curent electric si nu-i mai ajunge banutii de o paine pe masa.Tragedia e ca prima oara am votat cu Iohannis si PeNeLe Lui,a doua oara n-am mai dat pe la urne…Acum stau ca boul pe schiuri si ma intreb ce voi face la iarna ,ca vine frigul si pradalnicii de banuti nu mai ajung in ,,vremurile fantastice,, in care ne-a bagat pana in gat Citu ,Iohannis si gasca liberala.Panaramele.

  • Uitați-vă ce față are nenorocita asta!! Prostovanco, pe timpul ciumei roșii traiam mai binișor, acum cu ciuma asta bubonică, ne ducem dracului, și datori pe trei generații, și săraci dar cu țara vândută străinilor. Tara a devenit acum doar furnizoare de materii prime și forță de muncă pentru occident, adică o colonie. Eu zic să-i mai votați pe ăștia și la următoarele alegeri, că vom dispare definitiv, ca națiune!!

  • Ciuma roșie, râie galbena, Romania merge înainte , Iașul va avea metrou până în anul 2500 și chiar și heliport la catedrala. Doamne ajuta!

Adauga un comentariu